Mise bez naroda: Radio Slunj prenosi misu i dalje nedjeljom u 11 sati

20 ožu

Zbog širenja epidemije uzrokovane korona virusom prisiljeni smo promijeniti svoje navike i način života. Izbjegavanje kontakata najsigurniji je način očuvanja svoga i tuđih života. Crkva se prilagodila odgovorno novim prilikama. Tako se otkazuju do daljnjeg mise s narodom i ostala crkvena slavlja u zatvorenom i otvorenom prostoru. To ne znači da se neće slaviti mise u našim crkvama: slavit će svećenik ali bez naroda. U ovim prilikama vjernici se oslobađaju dužnosti sudjelovanja u nedjeljnoj misi. Vjernici se nastavljaju moliti u svojim obiteljima, žar molitve ne smije utihnuti! Pače molitva u nevolji smiruje nas i oslobađa straha. Pogotovo na Dan Gospodnji. Otkazuju se pokornička slavlja (masovna korizmena ispovijed). Doduše, crkva može biti otvorena ali za pojedinačne molitve i u crkvi ne smije biti više od 10 osoba i to s razmakom  od najmanje dva metra.  

U slučaju pogreba također trebamo biti odgovorni: pogrebi su samo uz užu obitelj i uz propisane mjere opreza. Misa se ne slavi nakon pogreba nego se odgađa do daljnjeg.  

U Slunju radnim danom mise u 8 sati dakako bez naroda po onim nakanama koje su upisane..

U subotu misa u 17 sati u slunjskoj crkvi također po onim nakanama koje su zapisane ali je to misa bez naroda. 

Župni uredi su zatvoreni za vjernike: mogu se obratiti telefonom/mobitelom

U nedjelju misa u 11 sati koju će izravno prenositi Radio Slunj. Ovo je prilika da se okupimo na zajedničko slavlje Dana Gospodnjeg. Po svojim domovima upalimo Radio Slunj u 11 sati pa ćemo slaviti Boga, moliti kao Božji narod koji na svom putu prolazi i ovu kušnju. Nikakav virus ne može nas rastaviti od ljubavi Božje.