Zaražen prvi svećenik – Odgovornost samoizolacije

21 ožu

Na stranicama župe Sesvetski Kraljvec objavljena je vijest da su umirovljeni svećenik i izvanredni djelitelji Pričesti pozitivni na korona virus:

“Slijedom navedenog, SVI koji smo unazad 20 dana na bilo koji način bili u kontaktu sa gore navedenima moramo ići u samoizolaciju i javiti se svojim liječnicima opće medicine koji će prema potrebi (ukoliko i sami imamo neke simptome) obavijestiti epidemiološke službe.

Sada je važno da spriječimo moguće širenje i da zaštitimo jedni druge kroz samoizolaciju.

Lijepo molim da se ova poruka proslijedi našim župljanima preko grupa i kontakata.”

U molitvi povezani Vlado Letinčić, upravitelj župe

Iz ovoga slijedi kolika je važnost samoizolacije. Neki to ne shvaćaju ozbiljno i ne misle da mogu biti uzrok smrti drugim osobama. To nije baš lagana smrt. Budimo odgovorni!

Virus je uništio snove Hrvata u Irskoj, Londonu… Otpušteni s posla ne znaju kako platiti stanarinu a letovi prema domovini ukinuti. Tako su snovi o dobroj zaradi pali u vodu. Svaki od njih ima svoju tužnu priču.

Kako prepoznati simptome koronavirusa? – Simptomi zaraze koronavirusom slični su simptomima prehlade i gripe. Provjerite kako prepoznati simptome zaraze i ako sumnjate da ste zaraženi, telefonski kontaktirajte svojeg liječnika ili dežurnu epidemiološku službu.

 
Simptom Prehlada Gripa Koronavirus
groznica rijetko često da
kašalj rijetko da suhi kašalj
kratak dah rijetko da da
opća slabost srednje da da
glavobolja rijetko da ponekad
bolovi u mišićima blagi česti da
kihanje često ponekad ne
grlobolja često ponekad ponekad
curenje iz nosa srednje ponekad rijetko


Ako sumnjate na zarazu koronavirusom, kontaktirajte svog liječnika ili dežurnog epidemiologa.
Nemojte samostalno odlaziti liječniku ili u bolnicu. Nemojte koristiti sredstva javnog prijevoza. (sa portala: www.koronavirus.hr )