Nedjelja 24. travnja – Kršten mali Teo u Slunju

24 tra

Jutros je osvanulo oblačno, kišovito i hladni sjeverac puše. Ipak, i ovakvo vrijeme ima sviju ljepotu. Po našim crkvama ljudi se okupljaju na gozbu ljubavi bez obzira na vrijeme. Božja riječ danas poručuje: “Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio”. Ima raznih ljubavi ali ona koja sebe daje i žrtvuje za drugoga Božja je ljubav. Uoči svoje muke Isus govori o proslavi. Čudno površnom promatraču. Kad je činio znamenja u narodu isticao je da nije došao njegov čas. Tako u Kani kad spašava mladence od sramote pretvarajući vodu u vino. On izričito kaže: “Nije došao moj čas”. Tako bismo mogli nanizati više slučajeva. Kad su ga htjeli uhititi on kaže još nije došao moj čas. A sada kaže, na zadnjoj večeri, jasno: “Sada je proslavljen Sin čovječji!” On je proslavljen mukom, smrću na križu i uskrsnućem. On nije proslavljen kad je uskrisio Lazara i tolika znamenja učinio nego njegova proslava  i njegov čas počinje mukom, smrću i uskrsnućem! Sad možemo dokučiti poruku: “Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio”. To je ljubav koja sebe daje drugima.

240416a

Jutrošnja misa u 8 sati u Slunju

240416c

Mali Teo u naručju majke Jasmine

Pod misom u 11 sati kršten je mali Teo Puškarić, drugo dijete Ratka i Jasmine Puškarić iz Slunja. Krsni su kumovi bili Miroslav i Helena Radočaj. Čestitamo i radujemo se malom Teu koji je postao dijete Božje.

240416d

U 11 sati u Slunju

                        †

Preminuo je JOSO PLEŠ iz Slunja (ulica G. Šuška 9). Rođen je 1937. Vjenčao se s Milkom Turkalj s kojom je podigao troje djece. Bit će pokopan na slunjskom groblju u ponedjeljak 25. travnja u 16 sati. Za njim žali supruga Milka, sinovi Zvonko i Mile te kćerka Marica