Plitvice: skupština udruge branitelja

25 tra

U restoranu Poljana održana je izvještajna skupština udruge branitelja JUNP Plitvička jezera. Prije samog radnog dijela Skupštine minutom šutnje odana je počast svim poginulim i umrlim braniteljima.

Predsjednik Udruge Nedeljko Žafran izvjestio je prisutne članove o djelovanju Udruge tijekom prošle godine i u prva četiri mjeseca ove godine te predočio planove o daljnjem ovogodišnjem radu nakon čega je dao na raspravu i glasovanje o prihvaćanju ovoga izvješća. Tajnik Udruge Milan Špoljarić podnio je financijsko izvješće i iskoristio priliku zahvaliti se donatorima: NP Plitvička jezera, Agrokoru, općini Plitvička Plitvička Jezera, pekari Tušak…

Nakon što su jednoglasno prihvatili izvješće, bilo je postavljeno i nekoliko pitanja vezano za branitelje i njihove probleme. Jedan od većih je što većina branitelja stanuje , tj. ima u najmu stanove NP-a, međutim, veliki broj onih koji su nekada živjeli u tim stanovima i imali stanarsko pravo, sudskim putem dobivaju te stanove te se branitelji moraju iseliti iz njih. Kamo, to nitko ne zna. Tajnik Udruge je odgovorio da će Udruga u suradnji sa UBDR općine Plitvička Jezera učiniti sve da se braniteljima osigura adekvatan smještaj i da neće dozvoliti da završe na ulici.

Nakon službenog dijela, Luka Hodak branitelj i nekadašnji načelnik općine Saborsko promovirao je svoju knjigu“Put bez povratka” o kojoj smo pisali ranije.

Branitelji su nastavili druženje u opuštenijoj atmosferi uz glazbu. (Sabit Gaši)

brskup (18)

 

brskup (13)

 

brskup (4)