Jutros mraz u slunjskom kraju – Progon kršćana ne prestaje

26 tra

Jutros je mraz pogodio i slunjski kraj. Temperatura se spustila do ništice a negdje je bilo i stupanj ispod ništice. Naoko ne primjećuje se da je mraz napravio veliku štetu ali to će se pokazati nakon nekoliko dana. Posjetili smo našu smokvu u župskom vrtu. Izdržala je zimu i počela listati. Vidimo da su joj listovi izdržali jutrošnji mraz. Pravi je borac!

260416b

Smokva snimljena danas u 10 sati

Screenshot_2016-04-26-17-09-21

Posljedice mraza (poslao Joso Obajdin)

260416e

Danas je u slunjskom kraju sunčano

Stradanje kršćana u svijetu ne prestaje – “Svjesni smo, zabrinuti ali nismo  paničari.  Fanatične grupe siju smrt ali se nadamo da će  ih vlada moći  kontrolirati. Pastoralne i socijalne aktivnosti Crkve idu dalje” – govori agenciji Fides pomoćni biskup u Daki, danas nastavnik na bogosloviji u Daki mons. Theotonius Gomes, dok su zadnjih dana   registrirana nova ubojstva u zemlji. Žrtve napada fundamentalističkih grupa su u Bngladešu Xulhaz Mannan, 35 godina, novinar i izdavač revije “Roobpaan”  koji se zanimao za probleme i prava homoseksualaca, ubijen u Daki s jednim prijateljem i sveučilišni profesor Xulhaz Mannan, 35 godina. Bože, daj snage našoj braći u Bangladešu!

U Mosulu minirana Gospina crkva – U nedjelju 24. travnja latinska crkva u centru Mosula (Sirija) o kojoj vode brigu oci dominikanci, poznata kao Crkva Gospe od čudesa ili kao “crkva sa satom” uništena je eksplozivom. Službeni izvori iz Kaldejskog Patrijarhata pripisuju ovaj akt vandalizma  militantima islamske države koji kontrloriju grad  od 9. lipnja 2014. . Prema lokalnim izvorima, jihadisti su evakuirali zonu  oko crkve, otuđili sve što se može opljačkati prije nego su upalili eksploziv.