Nastavlja se ublažavanje mjera – Fizikalna terapija u Slunju

9 svi

Sunčana subota. A subota ima u sebi nešto dražesno: ona je priprema za Dan Gospodnji  koji je centar ili vrhunac tjedna. Naziv “vikend” kao kraj tjedna ne odgovara stvarnosti. To je “trgovački” naziv. Subota je neposredno pripremanje Dana koji je vrhunac naših aktivnosti i odmor u Gospodinu. Čovjek nije samo radnik nego i sudionik “gozbe ljubavi”. U ovoj pandemiji vjernik se osjeća kao dijete koje se izgubilo u sajmu. Takvo dijete ne zanima cirkus, ni igre, ni zabave: njemu nedostaju roditelji! Badava je sve drugo. Ono plače dok ne opazi jednog od roditelja i poleti u zagrljaj. Tako su i vjernici tužni zbog ograničenja s kojima moraju živjeti. Hvala Bogu, počeli smo s oprezom slaviti Dan Gospodnji misama s narodom. Već večeras u 18 sati slavimo misu u slunjskoj crkvi a sutra u nedjelju u 8 i 11 sati. Neki grubijani mogu reći: “Kakva ti je korist od nedjeljne mise!” To bi isto bilo pitati izgubljeno dijete: “Kakva ti korist od roditelja”.

Plitvice otvaraju vrata posjetiteljima –  Nastavljaju se i dalje ublažavati mjere zaštite od koronavirusa. Od ponedjeljka 11. svibnja Nacionalni park Plitvice otvara vrata posjetiteljima. Veliki park može bez problema ugostiti velik broj posjetitelja koji pri tom mogu poštivati s lakoćom razmak veći od dva metra!

Fizikalna terapija u Slunju – Druga vijest značajna za naš kraj je otvaranje fizikalne terapije u Domu zdravlja Slunj. Dobro nam je poznato što znači putovati u Karlovac na terapiju. Neki nemaju svoj prijevoz pa putuju autobusom i svakako. U Domu zdravlja Slunj traje uređenje odjela za fizikalnu terapiju. Radove izvodi građevinski obrt Josipa Vukovića a vrijednost ove investicije je 4,7 milijuna kuna. Sredstva su dobivena iz Ministarstva regionalnog razvoja i u EU fondova. Završetak radova očekuje se krajem ove godine.

Sjesti u park na klupu i promatrati što se uokolo događa…

Nešto sam zaboravio!