Dan molitve, posta i djela ljubavi – Sajam četvrtkom – Preminula Anka Salopek

14 svi

Danas dan molitve, posta i djela ljubavi – Papinsko vijeće za međureligijski dijalog poziva vjernike svih religija i sve ljude dobre volje da se danas na duhovan način pridruže Danu molitve, posta i djela ljubavi. Svrha ovog apela je svladavanje pandemije koronavirusa koji je postao globalni problem. Snaga molitve, koja je duhovna energija, može promijeniti svijet ako nađe odjeka u srcima što većeg broja ljudi. Molitvom se čovjek uzdiže iznad svojih ograničenja i sljepoća te se približava izvoru Ljubavi.

Katolička crkva u Italiji u borbi protiv koronavirusa skupila je daljnjih tri milijuna eura za siromašne afričke zemlje. Iako su i sami pogođeni virusom talijanski katolici pomažu potrebnijima.

Danas u Slunju

Danas je sajmeni četvrtak u Slunju. Ugodan dan, s djelomičnom naoblakom,  prigoda je za susret ljudi i roba u Slunju. Ublažavanjem mjera sajam u Slunju vraća se  svojoj prijašnjoj živahnosti: možemo susresti ljude svih generacija u druženju pod vedrim nebom. Može se kupiti rano povrće kao na pr. jagode po 20 kuna.

Mnogo je posađeno u vrtove ovoga proljeća

U Slunju je danas živahno kao u i u prijašnja vremena četvrtkom

                    

Preminula je u 87. godini života ANKA SALOPEK  iz Salopek Luku 115. Pogreb na groblju u Lađevcu u četvrtak 14.05.2020. u 15 sati. Za njom žale kćerka Nada, sinovi Mile i Ivica, snahe Jelena i Sandra, unučad i praunučad, sestra Roze i Mande te rodbina