Sedma nedjelja – Dogovor o Prvoj Pričesti – Kršten mali Matijas

24 svi

Stvoreni smo za vječnost. Vječni život nije neka daleka budućnost nego se on sada priprema. Darovano vrijeme je milosni dar u kojemu se rađamo za vječnost. Mi već sada živimo vječni život koji će zasjati u punoj ljepoti i dinamici nakon protoka vremena. Na svijetu živimo da Boga upoznamo, ljubimo ga i k njemu dođemo – tako smo to učili na prvim stranicama katekizma…Pred tajnom smrti padaju sve maske, sve naše konstrukcije se urušavaju, ostajemo razgolićeni. Tada se pojavljuje istina o nama koja može biti neugodna. Neki su u trenutku smrti učinili veliki skok: imali su milost da se pomire s Božom dobrotom i dožive zagrljaj. Ali, istovremeno postoji opasnost otklona Božje ljubavi i ostanak u izolaciji što nazivamo pakao…Uoči svoje smrti Isus okuplja učenike ali ih ne poučava niti daje neke mudre savjete nego moli! “Oče, došao je čas: proslavi Sina svojega da Sin proslavi tebe i da vlašću koju si mu dao nad svakim tijelom  dade život vječni  svima koje si mu dao…” Moliti se može s onima koji su intimno povezani. Juda je otišao u mrak, nije bio sudionik molitve. Isus je naučio učenike molitvu u kojoj Boga zovemo Ocem. Odatle proizlazi naše bratstvo kad smo sinovi Oca nebeskoga. Ostajemo u molitvi kao razgovoru s Ocem. Učenici će živjeto od ove molitve. Oni će se okupljati na Isusov poziv: gdje su dvojica ili trojica sabrani u moje ima i ja sam s njima! To crkva s ljubavlju čini pa i u vremenu korone. Jednostavno to je život s Kristom uskrslim. Predokus vječnosti, doživljaj Božjeg zagrljaja.

Jutros je slavljena misa u slunjskoj crkvi u 8 sati. Nakon mise roditeljski sastanak  i dogovor o Prvoj pričeti. A slavlje Prve Pričesti bilo bi 21. lipnja u 11 sati. Dogovorili smo pojedinosti.

 

Pod misom u 11 sati kršten je mali Matijas, prvo dijete Josipa i Mihaele. Kumovi su bili Željko i Mirela. Čestitka!

Razgovor i dogovor o slavlju Krizme u Slunju

Slavlje Krizme ostaje 14. lipnja samo još treba biskupova suglasnost. Također smo dogovorili pojedinosti uoči i na dan slavlja. Pripremilo se 20 krizmanika koji završavaju osmi razred. U njihovoj pripremi u školi sudjeluje vjeroučiteljica Andreja Jurčević

U Blagaju danas u 14 sati