Slunj: uoči Prve Pričesti – Cetingrad: Kršten mali Fran; Slunj: krštena malena Marla

20 lip

Župa Slunj priprema se za prvopričesničko slavlje. Sutra, u nedjelju, u 11 sati 22 prvopričesnika pristupit će stolu Gospodnjem. Nakon dvogodišnje pripreme oni će danas u subotu u 10 sati pristupiti prvoj ispovjedi, pokorničkom slavlju. U svojoj biti ispovijed je slavlje oproštenja, pomirenja. U pratnji roditelja i po mogućnosti krsnih kumova oni će danas na svoj način doživjeti radost pomirenja…Ispovijedat će ih trojica svećenika.

Danas u subotu misa je u 18 sati u slunjskoj crkvi pod kojom ćemo krstiti djevojčicu, prvo dijete roditelja, dijete ljubavi. 

Jabuka donosi plodove unatoč mrazevima i oštrim zimama, bacanju kamenja na nju i ignoriranju…Možemo li nešto naučiti od jabuke? Donositi plodove vjere, dobrote i ljubavi usprkos nedaćama koje nas prate…Ova jabuka u župnom vrtu svjedok je upornosti i donošenja plodova i nakon mraza koji je poharao naš kraj…

Cetingrad: kršten mali Fran – Danas u 12 sati u župnoj crkvi u Cetingradu župnik vlč. Stanko Smiljanić krstio je malog Frana. Fran je drugo dijete Darka i Svjetlane Cindrić. Njegovom krštenju uz roditelje posebno se raduju bake Zorka i Jelena, djed Franjo i rodbina. Možemo reći da se ovom krštenju raduje čitav slunjsko-cetnigradski kraj. Čestitamo! (fotografije s mobitela poslao Željko Mucić)

Radost ne samo u obitelji Darka i Svjetlane Cindrić

 

Roditelji, kumovi i rodbina oko malog Frana

U Slunju je večeras u 17 sati krštena malena Marla, prvo dijete ljubavi Nikole i Marije. Malena je okupila rodinu i prijatelje koji se raduju rođenju i krštenju malene, posebno djedovi i bake. Veselje je nastavljeno dugo u noć…

Dijete ljubavi  Nikole i Marije

Sa večerašnje mise u 18 sati u slunjskoj crkvi koja je već početak nedjeljnog slavlja