Rođenje Ivana Krstitelja – Tečaj za brak – Preminuo Marijan Kukuruzović (80)

24 lip
Danas crkva slavi Rođenje Ivana Krstitelja. Crkva inače ne slavi rođendane svojih velikih sinova: ona slavi dan smrti kao rođendan za nebo! Međutim, rođenje Ivan Krstitelja je iznimka. On stoji na završetku jednog vremena i početku novog. On je neposredno pripremao ljude na dolazak Mesije: krstio je na rijeci Jordanu kao pripremu za dolazak novog vremena. Među pokornike je stao i Isus: time se svrstao među nas grješnike i odaslao poruku da je došao spasiti a ne osuditi svijet. Isus ga je nazvao “najvećim rođenim od žene”. Njegovo je rođenje čudesno kao i čitav život. Kao mladić povlači se u pustinju. Dolazili su ga slušati na rijeci Jordanu sve kategorije ljudi. Znao se povući kad je izvršio svoju ulogu. Došao je u sukob s Herodom. Bacio ga u tamnicu i dao mu odrubiti glavu na jednoj zabavi. 
Danas Rođenje Ivana Krstitelja kao zaštitnika župe slave Aleksinica, Donji Kosinj, Lipice, Švica, Tounj. U slunjsko-plitvičkom kraju sv. Ivanu posvećena je kapela u Smoljancu. Radi se o drvenoj kapeli, remek djelu lokalne arhitekture. Večeras je misno slavlje u Smoljancu a u nedjelju također.
Drvena kapela sv. Ivana Krstitelja u Smoljancu – biser lokalne arhitekture
Tečaj za brak – Sutra u četvrtak, 25. lipnja početak tečaja za brak u župnoj dvorani u Slunju u 19 sati. Tri večeri zaredom: prvu večer govori župnik, drugu večer gđa Nives Tomoć a treću dr. Lidija Bakalar.  Biblijsko-teološko razmišljanje o braku, život u braku pred kušnjama i izazovima, odgovorno roditeljstvo – naglasci su u trodnevnom promišljanju.
Jedna od generacija tečaja za brak…
                      
Preminuo je u 80. godini života MARIJAN KUKURUZOVIĆ  iz Vaganca 80. Dobro je poznat u široj okolici. Pogreb na groblju u Vagancu u četvrtak 25.06.2020. u 16 sati. Za njim žale supruga Danica, djeca Hermina, Delko  i Marijana s obiteljima, rodbina, mnogi prijatelji i znanci. Sin Slavko poginuo je u prometnoj.