Na kraju školske godine – Koronavirus ne popušta- Skupština DVD Slunj – Nastavak tečaja za brak

26 lip

Na kraju školske godine – Završila je jedna školska godina koja je bila posebna ne samo u Hrvatskoj. Uz koronu-virus i potres u Zagrebu, u školama je zavladao muk. Ugasilo se školsko zvono. Bilo je otužno prolaziti kraj škola u kojima nema đaka, dječjeg žamora. Počela je online nastava: zatvoreni u svoje sobe đaci su bili povezani s nastavnicima. Djeca su to shvaćala kao igru koja dosadi. Nedostajao je fizički kontakt, živa riječ, kako djeci tako i nastavnicima. Veliki štrajk učitelja i nastavnika, koji je poveo njihov sindikat u prvom polugodištu, skrenuo je pažnju javnosti na njihov status. Nije u pitanju bila samo veća plaća za njihov naporni rad nego položaj nastavnika u društvu. Ponekad su izloženi pritiscima od strane nekih roditelja i njihove djece pri čemu su nemoćni i nezaštićeni. Nemoćni su pred nasiljem pojedinih đaka koji su uvijek u pravu. Učiteljsko zvanje nikad nije bilo lako: trebaju beskrajnu strpljivost da nestašno dijete motiviraju i upute u stjecanje potrebitih znanja za životnu utakmicu.

Danas su završni razredi u okolnostima koronavirusa skrenuli pažnju na sebe. Vidjeli smo ih po Slunju kako šeću puni nada i očekivanja u ispisivanju nove stranice života. Poželimo toj dragoj djeci da iz ove situacije iziđu zreliji i odgovorniji, da ovi praznici njima i nastavnicima posluže kao zasluženi odmor prije novog početka   

Korona ne sustaje – U posljednja 24 sata zabilježeno je 95 novih slučajeva u Hrvatskoj pa su do sada ukupno zabilježene 2.483 osobe pozitivne na Covid-19. Dosad se oporavilo 2.149 osoba. Preminulo je stotinu i sedam osoba. Još je 227 osoba na liječenju. Ovi suhi podaci govore da se ne smijemo opustiti. Izbjegavanje kontakta (rukovanje) i održavanje razmaka ostaju i dalje nužne mjere.

Djedovi i bake imaju beskrajno strpljivosti s unucima: zato su prirodni saveznici i više od toga

Danas DVD Slunj održava godišnju skupštinu u restoranu Feniks. u 18 sati. 

Drugi dan tečaja za brak večeras u 19 sati u župskoj dvorani. Tečaj pohađa 26 zaručnika odnosno zaručnica. Večeras im govori gđa Nives Tomić.