Biti dostojan – Kršten mali Andro

28 lip

“Tko ljubi oca ili majku više nego mene nije mene dostojan. Tko ljubi sina ili kćer više nego mene, nije mene dostojan. Tko ne uzme svoga križa i ne pođe za mnom nije mene dostojan”. Ove su Isusove riječi na prvi pogled teške i nerazumljive. Ali upitajmo se tko je dostojan Božjeg kraljevstva? Radnik je dostojan svoje plaće ali tek kad je uradio svoj posao. Bog je dostojan svake hvale jer je stvorio svijet…Športaš je dostojan nagrade kad je postigao rezultat. Mi nismo automatski dostojni Božjeg kraljevstva: trebamo nešto učiniti da bismo bili dostojni. Svaki je čovjek dostojan spasenja ali tek kad nešto uradi onda je dostojan u pravom smislu. Biti dostojan Isusa znači dati mu prvenstvo u ponudama koje dolaze do nas. Dati prvenstvo  znači slijediti njegov put. Hoću li na Dan Gospodnji otići s obitelji na roštiljanje u šumu ili ću slaviti Gospodina u crkvi s Božjim narodom? Roštiljanje sa svojom obitelji je lijepo i ugodno, ali je u ovoj prigodi okretanje leđa Isusu. Isus ima apsolutnu prednost kad su u pitanju “sukobi interesa”, kad se radi o izboru puteva. Tu nas ni obiteljske veze ne mogu odnosno ne smiju zaustaviti. Biti dostojan Isusa i kraljevstva Božjega znači  dati mu prednost. Inače ne idemo za njim nego slijedimo svoje stramputice pa stoga nismo dostojni kraljevstva Božjega.

Jutarnja misa u Slunju u 8 sati

Jutros je slavljena misa u 8 sati u slunjskoj crkvi. Druga je u 11 a treća u Blagaju u 14 sati!. Misu u 11 sati prenosi izravno Radio Slunj (i preko interneta)

Motiv iz Korenice jučer

Danas je kršten mali Andro u slunjskoj crkvi. Uz roditelje Mirelu i Gorana, kumove i rodbinu malog je Andru prihvatila okupljena crkva. Počeo je njegov hod s Božjim narodom u život vječni. Ove ruke i ručice koje su prihvatile upaljenu svijeću podrška je malenom Andri da se  primljeni dar vjere ne ugasi u kušnjama života