Misa zahvalnica na Dan Grada Slunja i svečana sjednica

6 kol

U 11 sati u slunjskoj je crkvi slavljena misa zahvalnica za dar slobode i povratka na ognjišta. Misu je predvodio gospićko-senjski biskup u miru  mons Mile Bogović a koncelebrirali su uz župnika vlč. Stanko Smiljanić, vlč. Šimo Božić, preč. Nikola Turakalj, vlč. Pero Jurčević i mladomisnik Bruno. U misnom slavlju sudjelovao je podpredsjednik vlade i ministar branitelja Tomo Medved, general HV Ivan Turkalj, dožupanica Vesna Hajsan Dolinar, saborske zastupnice Murganić i Jelkovac, predstavnici policije, vojske, udruga. Uz orgulje prof Anka Čuić. Biskup je progovorio pastirsku riječ okupljenim vjernicima. Po prvi put su pred oltarom bili predstavnici povijesne postrojbe slunjske pukovnije u originalnim odorama. Na kraju mise himna Tebe Boga hvalimo! Nakon mise kratko zadržavanje u župskoj dvorani gdje su se mogli malo osvježiti sokovima.

Povijesne odore pripadnika Slunjske pukovnije

U dvorani pučkog učilišta nastavljena je svečana sjednica Gradskog vijeća. Gradonačelnik Jure Katić iznio je zanimljive pokazatelje i podatke. Na vidiku je svota od 270 milijuna kuna za revitalizaciju ovog kraja od 2021. do 2027. godine, Radi se o intervencijskom planu Grada Slunja i pridruženih općina Rakovica, Cetingrad, Saborsko, Plaški, Krnjak i Vojnić. 

Dodijeljene su nagrade i priznanja a dobili su ih Tomislav Štrk (za zasluge u dramatičnim prilikama 1991. godine), Katica Matešić (za športska dostignuća), Marko Veselčić /iz Hrvatskih voda za dobru suradnju/. Od gostiju obratili su se i čestitali dan grada dopredsjednik hrvatske vlade Tomo Medved, dožupanica dr. sc. Vesna Hajsan Dolinar, saborska zastupnica Nada Murganić.

Gradonačelnik Jure Katić podnosi izvješće

Sa svečane sjednice

Nagrađeni Tomislav Štrk i Katica Matešić

Dopredsjednik vlade i ministar Tomo Medved

Zvonkim glasovima “Lovor” je otpjevao nekoliko pjesama…