Sv. Klara – Rusija pronašla cjepivo protiv koronavirusa – Preminula Dragica Obrovac

11 kol

Danas slavimo svetu Klaru Asišku. Rođena u Asizu krajem 12. stoljeća. Pobjegla je iz  roditeljske kuće te se u crkvici svete Marije Anđeoske pridružuje svetom Franji i njegovoj braći. Osnovala je red u duhu franjevačkog siromaštva koji se po njoj zovu klarise. Pomogao joj je sv. Franjo. Njezin red postoji i danas razgranat diljem svijeta.

Nastavlja se toplo ljeto.

U Rastokama mnogi zastanu

Jutros u Slunju

Rusija pronašla cjepivo protiv koronavirusa – Vladimir Putin izjavio je da je ministarstvo zdravlja registriralo prvo cjepivo protiv koronavirusa i da je njegova kćer  već primila dozu. Tako javlja Russia Today citirajući ruskog predsjednika prema kojemu je cjepivo  razvijeno u institutu Gamaleya u Moskvi te je dobilo dozvolu ministarstva zdravlja. “Jutros je registrirano cjepivo protiv koronavirusa  prvi put u svijetu” – rekao je predsjednik na sjednici vlade.. “Znam da cjepivo funkcionira na dosta efikasan način, garantira stabilan imunitet i, ponavljam, cjepivo je prošlo sve kontrole” – izjavio je Putin.

Farmaceutska industrija vidi veliku šansu u zaradi s cjepivom protiv virusa. Rusija želi biti prva u podjeli toga “kolača” pa je požurila.

                       

Premiula je u 87. godini života DRAGICA OBROVAC iz Gl. Vrela 198. Pogreb u srijedu 12.08.2020. u 16 sati na cvitovačkom groblju. Za njom žale kćeri Mica i Nada, zetovi, unučad i praunučad