Izabra lude da posrami mudre – Divan dan – Pokopana Roze Obajdin

25 kol

Na društvenim se mrežama vrti snimak dječaka koji plače. Razlog plača je otete kupine koje je prodavao uz cestu. Namučio se berući kupine, izranio ruke, želio je za svoj trud dobiti koju kunu. Zaustavili su se bezočni mladići, oteli mu kupine i odjurili. Preostao mu je jedino plač. Iznenadili bi dječaka i nas da su mu ti dečki platili kupine  i ostavili da ih nekom drugom proda!  Ima li takvih među nama? Jednog su svetog čovjeka zaskočili razbojnici i tražili novac. Dobri čovjek im je dao što je imao u džepovima. Kad se uputio dalje primijetio je da nije dao sve. Našao je jedan srebrenjak negdje u postavi kaputa. Vratio se natrag tražeći razbojnike. Kad ih je našao, ispričao se što im nije dao sav novac. Našao je još jedan srebrenjak pa im ga daje. Razbojnici su se silno začudili i zamislili. Ludost križa nadilazi našu logiku koristoljublja, egoizma. Možda bi se netko odvažio za plemenitog zauzeti, žrtvovati. Ali, zauzeti se za razbojnika? Kome to pada na pamet? A Isus se zauzeo upravo za zločeste! Ali ne da ih utvrdi u zločestoći, u bezumlju, nego da ih uvede u slobodu djece Božje.

Kupine su u našem kraju urodile…

Danas u Slunju

Utorak, 25. kolovoz. Divan dan. Sunce nema onu oštrinu kao u srpnju. Čisto je ugodno.

Danas je na slunjskom groblju pokopana Roze Obajdin koja je preminula u 84. godini. Za njom žali četvero djece,  9 unučadi i 19 praunučadi. Nakon sprovoda u župnoj je crkvi slavljena misa. Ona je redovito dolazila u crkvu dok je mogla. Sada je nastavila slaviti nebesku liturgiju!

Sa sprovoda Roze Obajdin (foto Joso Obajdin)

                

Preminula je u 82. godini života JELENA ŠTEFANAC r. Ugarković iz Cerovca 122. Pogreb na slunjskom groblju u srijedu  26.08.2020. u 16 sati.