Korona utječe na našu svakodnevnicu – Preminula Barbara Santić r. Mujić u Los Angelosu

26 kol

Talijansko gospodarstvo čeka recesija. Četiri milijuna Talijana imat će teškoća u prehranjivanju misle dobro upućeni. Indikatori najavljuju loša vremena. Ali u svakoj krizi već ima zrno novog rasta. U našoj domovini do sada smo se nosili dobro s koronom i saniranju šteta u gospodarstvu. Što nas čeka na jesen? Ne trebamo paničariti ali trebamo biti svjesni realnosti. Morat ćemo se pomiriti s padom standarda i kupovne moći. Kad god se neke šanse zatvaraju otvaraju se nove.

Jutros u Slunju

Korona vraća vjenčanjima sakralnost – Korona-kriza neke je stvari promijenila i mijenja u našem životu i navikama. Kad je riječ o životu naših župskih zajednica neke stvari se također mijenjaju. Uzmimo crkveno vjenčanje. Ono je bilo u sjeni izvanjske pompe i pomalo kiča. Sakralnost ovog sakramenta bila je zasjenjena vanjskom pompom. Izmišljanje što većeg spektakla ostavljalo je u sjeni bit ovog sakramenta. Korona pomalo vraća vjenčanja k izvoru: ljubav koja ujedinjuje dvoje mladih znak je Božje prisutnosti. Vidljivi znak ovog sakramenta je ljubav dvoje mladih a ne vjenčanica, ni prsten, ni glamur…

In memoriam:

Doznajemo da je preminula u 90. godini života u Los Agelosu BARBARA SANTIĆ r. Mujić rodom iz Blagaja. Iza nje ostaje troje djece Janja, Petar i Anton, u Hrvatskoj sestra Marica,  braća i sestre. Inače je otišla u daleki svijet 1960. godine. Pokopana je u Los Agekosu. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!