Plitvice: najmanji kod vatrogasaca – Još jedna knjiga dr. Josipa Jurčevića – Tragično preminuo gradonačelnik Duge Rese

3 svi

Povodom sutrašnjeg svetkovanja svetog Florijana, nebeskog zaštitnika vatrogasaca, vatrogasci PVPG Plitvička jezera imali su možda najteži zadatak dosada. Naime, danas su im u goste došli najzahtjevniji i najiskreniji posjetitelje do sada, djeca iz vrtića “Slap” te su im vatrogasci NP-a demonstrirali gašenje požara vodom i naučili ih da se vatra ne gasi samo vodom nego i pjenom i prahom. Osim demonstracije vatrogasaca, djeca su dobila priliku da i sami pokažu koliko su vješti u gašenju. A kakvi bi to vatrogasci bili da na sebi nemaju zaštitnu opremu! Djeca su dobila vatrogasne kacige i zajedno s “velikim” stričekom “mahali” kamionskom mlaznicom. /snimci i tekst Sabit Gaši/

 

mava (8)

mava (9)

 

mava (11)

DRUŠTVO ZA OBILJEŽAVANJE GROBIŠTA RATNIH I PORATNIH ŽRTAVA u  ponedjeljak 09. svibnja 2016. u 19:00 sati u Multimedijalnoj dvorani HERZER, Franjevački trg 10,  u Varaždinu organizira  tribinu HRVATSKA AKTUALNA POLITIKA I DJELOVANJE OPORBE te predstavljanje knjige prof. dr.  Josipa  Jurčevića: Stogodišnji teror jugoslavenstva i komunizma u Hrvatskoj (predgovor napisao akademik Dubravko Jelčić)

030516e

Preminuo gradonačelnik Duge Rese – Doznajemo da je nesretnim slučajem stradao gradonačelnik Duge Rese Ivan Baršić. Spotakao se dok je išao stubama u gradskoj vijećnici i na mjestu preminuo. Rođen je 1954. u Mrežničkim Poljicima. Član je HSS i kao takav postao je gradonačelnik Duge Rese.