Cetingrad: kršteno 7. dijete obitelji Neralić

19 ruj

Danas u 11 sati u Cetingradu zbio se događaj koji po svojoj važnosti nadvisuje mnoge druge u Cetingradu i šire: u župnoj crkvi kršteno je sedmo dijete obitelji Neralić. Jure i Tereza Neralić dobili su sedmo dijete, malu Petru. Uz Kristijana, Kristinu, Nikolu, Vinka, Nataliju, Tomislava pridružila im se i Petra. Uz roditelje i kumove krštenju se pridružila uža rodbina. Običaj je da biskup krsti peto, pogotovo sedmo dijete. Ovaj je put biskup mons. Zdenko Križić spriječen pa je delegirao dekana Milu Pecića. Župnik Stanko Smiljanić, župnik u Miru Mons. Marijan Ožura i vjeroučitelj Željko radovali su se ovom krštenju. Malena je u početku plakala a nakon krštenja spavala je anđeoskim snom. Roditelji Jure i Tereza stanuju u Ruševici. Jednostavni su ljudi koji vole djecu. Žive skromno i svjedoče da je sedmero djece pravo bogatstvo. 

Biskup je poslao dar malenoj Petri: pet tisuća kuna a pridružio se prilogom i dekan. Novac nije najvažniji ali ipak dobro dođe ovoj obitelji koja voli život. Čestitamo roditeljima i čitavoj župi Cetingrad!

Ja te krstim u ime Oca i Sina i Duha Svetoga!

Malena Petra u rukama kume između roditelja

Posjetili smo gradilište u Batnogi: obnova kupljene zapuštene kuće u Batnogi (Perići). Lijepo je vidjeti radove unatoč koroni. Isto tako lijepo je vidjeti obrađene njive, kukuruz koji dozrijeva…Popili smo s ovim dragim ljudima rakiju! Živjet će ovaj narod!

Obrađene njive u Batnogi