Početak radnog tjedna – Svjetski Dan učitelja – Preminuo talijanski biskup od korone – Preminula Mare Vuković

5 lis

Danas, 5. listopada, obilježava se Svjetski dan učitelja. Ovo je prilika da se oda poštovanje i priznanje učiteljima i nastavnicima čiji je doprinos razvoju društva velik te da im se dade društvena važnost koju zaslužuju. Svjetski dan učitelja znači mobilizaciju podrške nastavnicima da ispunjavaju potrebe budućih generacija i da obrazovanje dobije onu važnost koju zaslužuje. 

28. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu održano je u nedjelju 4. listopada. Na hodočašću su nazočili ministri branitelja Tomo Medved, kao i ministar obrane Mario Banožić koji je podsjetio da su hrvatski vojnici obranili kršćanski identitet i kulturu ovih prostora. Misu u crkvi na otvorenom Blaženog Alojzija Stepinca predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan – javlja Hina.   

Jutros u Slunju

Prve zrake sunca

Jutros je sunce provirilo i obasjalo slunjski kraj. Bilo je  čudesnih prizora: jesenske boje i prve zrake sunca ostavljaju nas bez daha. Zabilježili smo nekoliko snimaka.

Nakon slavlja Dana Gospodnjeg počinje radni tjedan. Treba raditi, djeca u školu. Ovaj ritam rada i odmora pokušava trgovački lobi poremetiti. Njemu je zarada na prvom mjestu. Čak komunistički režim dao je nedjelji praznički karakter. Jesmo li spremni bojkotirati trgovačke centre nedjeljom? To bi bio najbolji odgovor!  

Preminuo talijanski biskup od posljedica korone – Talijanski biskup mons. Giovanni D’ Alise (72), biskup u Caserti, preminuo je od posljedica korone u nedjelju ujutro. Bio je hospitaliziran od 29. na 30. rujna jer je bio pozitivan. Zatajilo mu je srce u bolničkoj sobi u izolaciji dok je u rukama držao i molio krunicu. On je prvi talijanski biskup koji je umro od virusa Covid-19. Pogreb je 5 . listopada u katedrali uz prisutnost samo svećenika i biskupa kako bi se izbjegla zaraza.  /Prema L’avvenire/

                       

Preminula je u 81. godini života MARE VUKOVIĆ iz D. Lađevca 5. Pogreb u utorak  06.10.2020. u 15 sati na groblju u Lađevcu. Za njom žale sin Ivica, kćerke Milka i Marijana, snaha, zetovi, unučad i praunučad, brat Mirko i rodbina