486 zaraženih u Hrvatskoj – Sestre milosrdnice u Slunju – Večeras vjenčanje i misa u Slunju

10 lis

U posljednja 24 sata zabilježeno je 486 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 u Hrvatskoj te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2662. Podaci nas pomalo zabrinjavaju i pozivaju na disciplinu. Ne znamo kad će zaraza buknuti u našem mjestu. Ne trebamo paničariti ali možemo poduzeti mjere opreza. To je najbolja obrana. Jednostavno morat ćemo živjeti s maskom kao što moramo nositi kišobran. Situacija je u Europi i svijetu zabrinjavajuća. U Italiji je napr. u zadnja 24 sata zaražene su 5.372 osobe.  

Jutro u slunjskom kraju

Sestre  milosrdnice u Slunju – Danas je, prema najavi, stigla u Slunj grupa aktivista sv. Vinka iz Rijeke koje vode časne sestre sv. Vinka (milosrdnice).  Stigle su tri časne sestre. Zanimljivo da su dvije od njih, ss. Anamarija i Emanuela Rakocija iz slunjskog kraja, iz Žalčeve Kose. S. Anamarija je provincijalna glavarica u Rijeci a njena sestra Emanuela Rakocija u istoj je zajednici. Provincija ima 73 sestre i djeluju na području Riječke nadbiskupije, Porečko-pulske, Krčke i Gospićko-senjske biskupije. Nakon što su posjetili crkvu u Slunju, počašćeni su u župskoj dvorani. Nastavile su svoj plan jednodnevnog posjeta slunjskom kraju. Posjetit će Rastoke, Bilo, Cetingrad i dakako zastati u Žalčevoj Kosi.

Sestre Rakocija s aktivistima sv. Vinka iz Rijeke

Danas je u Slunju redovita misa u 18 sati. Ovo je već nedjeljna misa s nedjeljnim čitanjima. Istovremeno je i vjenčanje. Zbog opreza vjenčanje će biti u crkvi (vjenčatelj vlč. Pejo Ivkić) a misa s narodom u župskoj dvorani koju predvodi župnik. Dakako, u zatvorenom prostoru trebamo zaštiti sebe i druge maskama.