Nadbiskup Barišić poziva – Pomicanje kazaljki satova – Vjenčani Neven i Ivana – Preminuo Nikola Šestan

24 lis

Splitski nadbiskup Barišić podsjetio je svećenike i redovnike na obvezu nošenja zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima gdje se okupljaju ljudi. To uključuje svete mise i druga okupljanja u crkvi kao i okupljanje djece i mladih na katehezi. Osim zaštitnih maski jako je važno držati razmak. “Nemojte se umoriti ponavljati i upozoravati vaše vjernike o potrebi nošenja maski i držanja razmaka. Štoviše, pokažite to i svojim primjerom…” -kaže nadbiskup. Osobna higijena, tj. dezinfekcija ruku kao i dezinfekcija prostora su vrlo bitni kako bi se spriječio prijenos virusa.

A da je nadbiskupovo upozorenje opravdano govore novozaraženi u Hrvatskoj i u Europi. Brojke su zabrinjavajuće.

Jutros je oblačno u slunjskom kraju. Očekuje se kiša koja već pada u Rijeci…

Danas u 12 sati u slunjskoj crkvi vjenčali su se Neven i Ivana. Vjenčani su im kumovi Slavo i Mia. Dopratili su ih roditelji, rodbina i prijatelji , oko 50 uzvanika. Svi su imali maske na licu svjesni odgovornosti jednih prema drugima. Za kojih dvadesetak godina ova fotografija nekima će izgledati pomalo čudna. Ali, mi živimo s virusom koji ostavlja mučne posljedice za sobom. Nakon vjenčanja krstili su prvo dijete, malog Vitu. Usprkos virusu korone život ide dalje!

Pomicanje kazaljki satova – Ne zaboravite noćas pomaknuti kazaljke satova jedan sat unatrag: u 3 sata staviti 2. Jednostavnije je prije spavanja pomaknuti kazaljke jedan sat unatrag. Spavat ćemo duže jedan sat!. Ura na našem zvonika sama se prilagođava zimskom računanju vremena.

                     

Preminuo je u 67. godini života NIKOLA ŠESTAN iz G. Popovca 31. Pogreb u subotu 24.10.2020. u 14 sati na lađevačkom groblju. Za njim žali sestra Anka, nećaci Mario, Marina i rodbina