Svi Sveti – Pohod grobljima

1 stu

Ugledavši mnoštvo Isus uziđe na goru…i stade ih naučavati: Blago siromasima duhom, ožalošćenima, krotkima, gladnima i žednima pravednosti, čistima srcem, mirotvorcima, progonjenima zbog pravednosti…”Radujte se i kličite  velika je plaća vaša na nebesima”. Ovo su najljepše riječi izrečene na našoj planeti. Siromasi duhom? Ovo se siromaštvo rađa kad se oslonimo na Boga. Onda su materijalne stvari relativne. Možemo obilovati i oskudijevati ali to ne umanjuje naš odnos prema Bogu. Kad obilujemo i tada držimo da materijalne stvari pripadaju Bogu. Mi s njima samo upravljamo. Ožalošćeni i udareni nepravdom? Nakon Drugog svjetskog rata ostalo je mnogo udovica s nejakom djecom u našem kraju. Živjele su u oskudici, strahu, ponižavanju. Ali su molile: okupljale su se po kućama i zajednički molile. Bože kolika duhovna snaga! One su blažene. Iznijele su teret života, odgoj djece bio je na njihovim ramenima…One su bile čistog srca: nisu nikog optuživale ili proklinjale. Iz srca izlazi sve zlo svijeta: ratovi, spletke, manipulacije…Kad se saberemo oko oltara na slušanje Riječi i zahvaljivanje doživljavamo da nam Božja riječ otvara perspektivu koju ne mogu dati moćnici ovoga svijeta. Bože, daj da se ubrojimo među tvoje svete i izabrane!

Jutarnja misa u Slunju jutros u 8 sati

Pohod grobljima – Danas misa u 11 sati u slunjskoj crkvi a nakon mise pohod grobljima. Idemo u procesiji prema groblju u Slunju! U Blagaju misa u 14 sati i potom pohod groblju. Pri povratko u 15 sati pohod groblja u Nikšiću.

Najljepše i najviše što možemo učiniti za pokojne je sudjelovanje u misi, gozbi ljubavi u kojoj Uskrsli Gospodin  daje sebe za život svijeta i naših pokojnika

Nakon mise na slunjskom groblju

Crkva slavna i crkva na putu…