Hoćemo li u krizi porasti u odgovornosti? – Cetingrad: radovi oko crkve – Preminula Ružica Kalić_

4 stu

Nakon niza lijepih  i sunčanih dana, danas je pravi jesenski dan. Magla čitav dan, hladnoća, kiša koja pomalo sipi…Ljudi se skrivaju u kućama u zagrijanim prostorijama. Izlaze samo kad moraju…”U protekla 24 sata zabilježeno je 2.480 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 14.843. Među njima je 1.221 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 118 pacijenata. U protekla 24 sata testirano je 9.206 osoba” – čitamo na službenim stranicama o koronavirusu.  U Karlovačkoj županiji 58 novozaraženih. Ovi su nam podaci već dosadili. Želimo čuti neku vedru vijest. Tmurni jesenski dan pridonosi još većem osjećaju bespomoćnosti. Ipak. i u ovakvim prilikama možemo naći  radosnih trenutaka. Kad nam se neke mogućnosti oduzmu javljaju se neke nove. Neki su u zatvoru otkrili novi duhovni svijet. Djevojka koja je oslijepila u 18. godini otkrila je duhovni svijet koji joj je bio skriven. Zanimljivo da su u zatvorima, a mi živimo u nekoj vrsti zatvora,  preživjeli ne fizički najjači nego oni koji su imali vjeru, koji su imali neku ideju koja ih je vodila. Nije li Isus ponavljao: “Ako imate vjeru moći ćete brda premještati”. Dok se timovi liječnika grčevito bore da pronađu cjepivo, nama ostaje da poslušamo već standardne preporuke o zaštiti sebe i drugih ali i da u tišini pripremamo promjene na koje nas ovaj virus potiče. Odgovorno ponašanje prema drugima trebalo bi ostati ne samo na zdravstvenom području nego bi trebalo zaživjeti u svim područjima međuljudskih odnosa, pogotovo kad je riječ o socijalnoj pravdi, zaštiti slabih i ugroženih. 

Kasna jesen sa žutim lišćem, sivim maglama, kišama…

U Cetingradu uređenje okoliša crkve – U Cetingradu su traju radovi uređenja okoliša crkve. Dotjeruju se potporni zidovi, ugrađuje inoks-ograda oko crkve. Vrijednost radova je oko 260.000 kuna. Župa je dobila neka nepovratna sredstva. Lijepo je vidjeti kako i u krizi  radovi ne prestaju.

Cetingradska crkva

Ograda od inoks-čelika funkcionalna je i djeluje kao ukras

 

                        

Preminula je u 81. godini života RUŽICA KALIĆ iz Batnoge 159. Pogreb u četvrtak  05.11.2020. u 15 sati na groblju u Cetingradu. Za njom žale sinovi Nikola i Mirko, kći Zora, zet Matija,  unučad Elena i Mirko te rodbina