Danas na poligonu: slavlje zaštitnika kapelanije – Početak tečaja za brak u Slunju i prvi petak

6 svi

Dana je spomendan sv. Dominika Savija, jednog od najmlađih svetaca. Rođen je 2. travnja 1842. godine u talijanskom Pijemontu. Na Uskrs 1849. godine primio je prvu svetu pričest i o tom napravio malu zabilješku koja začuđuje. Naime, bilo je začuđujuće što dječak u dobi od sedam godina može tako jako doživjeti primanje Isusa u Presvetom Oltarskom sakramentu. Zaštitnik je ministranata.

060516a

Jutros u Slunju u 8 sati

Slavlje na vojnom poligonu – Danas slunjski poligon slavi svoga zaštitnika, bl. Ivana Merza. Inače spomendan bl. Ivana Merza je 10. svibnja ali zbog praktičnig razloga slavi se danas. Misno slavlje je na otvorenom kod križa na poligonu, koji je postavljen na mjestu buduće crkve. Zanimljivo da će slavlje predvoditi dvojica biskupa: vojni ordinarij mons. Jure Bogdan i križevački vladika Nikola Kekić. Uz vojne kapelane misi će se pridružiti i svećenici iz susjednih župa.

Početak tečaja za brak – Danas počinje svibanjski tečaj za brak u 19 sati u župskoj dvorani u Slunju i nastavlja se svakog petka u 19 sati. Na prvom susretu popis polaznika. Vodit će se evidencija i na kraju zaručnici dobivaju potvrdu.    

060516c

Župska dvorana u Slunju u kojoj večeras počinje svibanjski predbračni tečaj

Danas je prvi petak u mjesecu. U 18 sati je misa, pola sata prije mise mogućnost ispovijedi.

060516b

Jutros kod elektrane