Drugi američki predsjednik katolik – Tmurno – Cjepivo na vidiku – Preminula Olga Hodak

9 stu

Poznato je da je novi američki predsjednik Joe Biden katolik. Redoviti je posjetitelj crkve. U svom prvom obraćanju nakon pobjede nije nastupio trijumfalistički. Citirao je misao iz Biblije: sve ima svoje vrijeme a sad je vrijeme ozdravljanja.  J. Biden (77 godina) irskog porijekla ima iza sebe životnu mudrost pa mu je tema pomirenja logična. Njegov djed usadio mu je u srce da ostane vjeran svojoj vjeri. On je izborni dan 3. studenog počeo sudjelovanjem na sv. misi a uvijek nosi uza se krunicu. Nisu svi katolici u USA birali Bidena. Američki biskupi kažu: “Mi čestitamo gospodinu Bidenu i podsjećamo da je on drugi predsjednik  nakon pokojnog predsjednika Johna F. Kennedyja koji se prizna katolikom”.

Izbor Bidena-a otvara mogoćnost novog početka” – kaže prof. emeritus Stephen sa Katoličkog sveučilišta u Washingtonu koji je bio angažiran u predizbornoj kampanji na strani demokrata. Podjela koju je Trump stvorio u društvu ogleda se i u crkvi: 50% glasova otišlo je Trumpu a 49% Bidenu. Biskupi koji su dobro upućeni te ne dovode u pitanje Bidenovu ljubav prema svojoj crkvi dodaju: “On se ponaša kao većina praktičnih katolika u ovoj zemlji”.(prema Kathpressu)

J. Biden nakon pobjede

Danas je tmurno u slunjskom kraju, hladno i s maglom na okolnim brdima. Doznajemo da je od pet zaraženih osoba od koronavirusa u zadnja 24 sata jedna iz Slunja.

Kratka šetnja i u toplu prostoriju…Vlažni zrak je neugodan i daje jači osjećaj hladnoće

Lako je promijeniti žarulju u stanu: to može svaka domaćica! Ali u crkvi (u Slunju) to ne ide bez vatrogasaca!

Dom zdravlja Slunj ukrasio je hodnike fotografijama Mirjane Modrušan

Na vidiku cjepivo protiv korone – Utvrđeno je da je cjepivo protiv Covida, koje su zajednički razvile američka tvrtka Pfizer i njemačka BioNTech, učinkovito u prevenciji 90 posto infekcija tijekom faze 3 ispitivanja koje još uvijek traje. To je najavio predsjednik Pfizera Albert Bourla. Faza 3 je posljednja prije nego što proizvođači mogu podnijeti zahtjev za odobrenje cjepiva. Pfizer i BioNTech  predviđaju da će moći proizvesti 50 milijuna doza cjepiva u ovoj godini te 1,3 milijarde u 2021. godini. Cjepivo može zaštititi osobe od 16 do 85 godina. Ova je vijest ohrabrujuća. Znanstvena su otkrića cjepiva pravi ključa za pobjedu nad virusom. U međuvremenu ne smijemo zaboraviti da je držanje distance  i odgovorno ponašanje jedini način da usporimo zarazu.

                   

 

Preminula je u 81. godini života OLGA HODAK iz Drež. Selišta 67. Pogreb u pon. 09.11.2020. u 15 sati na groblju u Drežniku. Za njom žale  sin Ante, kćerke Jadranka i Božica, snaha, zet, devetero unučadi i dvoje praunučadi