Godišnjak Mostovi 2021 u tisku

20 stu

Danas su tekstovi za  godišnjak MOSTOVI 2021 predani u tiskaru. Godišnjak koji neprekidno izlazi od 1987. i ove će se godine pojaviti pred Božić. Na oko 260 stranica i s 110 fotografija u boji godišnjak zadržava iste rubrike kao i u prošlim brojevima a to znači kalendar, podatke o crkvi u svijetu i kod nas, događaje u slunjskom kraju i šire, razmišljanja o aktuelnim temama, događanja u svakoj od 9 župa, povijesnu rubriku koja ove godine donosi dnevničke zapise iz 1995. godine.

Nakon još jedne korekture godišnjak MOSTOVI 2021 bit će otisnut u oko 1000 primjeraka. Čitatelji će ga moći nabaviti u predbožićno vrijeme. Neki ga pošalju svojim prijateljima i znancima kao božićni i novogodišnji dar.

Srijeda 09.08.1995. Iza ručka iz Karlovca opet u Slunj. U Karlovcu zatvoren promet zbog parade: ratnici se vraćaju i Karlovac im priređuje doček. Zbog toga sam išao preko Primišlja. Tržić dosta razrušen zbog ratnih operacija. U Primišlju stao i popio pivu s našim policajcima koji nadziru oslobođeni prostor.

Na župni stan u Slunju stavio neke brave. Promjenio bravu i zaključao. Ne može se spavati u župnom stanu zbog smrada. Pred večer uputio se u Karlovac preko Krnjaka. Nekoliko vozila, u kojima su naši policajci, također išli u Karlovac. Cesta pusta. U Tušiloviću naletio na rupu te je pukla guma. Bojazan je da još ima zaostalih terorista. Policajci su to primjetili, vratili se i odmah zauzeli položaje. Jedan od njih promjenio rezervnu gumu. Putovanje je još nesigurno….(Iz dnevničkog zapisa 1995)