Ne bojte se! –

11 pro

U opasnosti od zaraze koronavirusom živimo u strahu. Neki traže psihološku pomoć. Pogotovo kad se ne vidi kraj ovoj pošasti. Liječnici se razilaze…U ovakvim prilikama đavao nas može gurnuti u očaj. A đavao je inteligencija bez srca. Sv. Petar kaže da “đavao kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždere”. Kako se suprotstaviti? “Oduprite mu se čvrsti u vjeri!” Važno je u ovakvim prilikama ostati u milosti Božjoj. Onda nam nitko ništa ne može. Nismo nemoćni pred silama zla. Jači smo od sotone ako je u nama Duh Sveti. On nas brani ne samo od sotone nego i od vračara koji nam svojim čaranjem žele naškoditi. Ništa nam ne mogu ako ostanemo  u snazi Duha Svetoga. Duh Sveti nas oslobađa od straha, tjeskobe i duševnih nemira. Duh Sveti nas uvjerava i svjedoči da nas Bog neizmjerno voli i da je on jači od svih naših strahova i tjeskoba. “Samo je u Bogu mir, dušo moja” – ove riječi iz psalma 62 ponovimo više puta. Uskrsli Krist dovikuje nam “Mir vama!” Taj mir nije od ovoga svijeta.

Jutros je slavljena zornica u slunjskoj crkvi u 6.25 sati. Uobičajeni broj ljudi. Mogućnost osobne ispovijedi pola sata prije mise (od 6 sati). Pjevanje i molitva znak su bdijenja i oni istovremeno hrane naše bdijenje.

Doznajemo da se zdravstveno stanje biskupa u miru mons. Mile Bogovića pogoršalo pa je iz gospićke bolnice noćas prevezen u riječku bolnicu. On je zaražen koronavirusom. Preporučujemo ga u molitve naših župskih zajednica i pojedinaca.

Danas u 13 sati u kapeli na poligonu slavimo misu za pok. don Milenka Majića.

Maske na otvorenom i u zatvorenom prostoru