Tlo i dalje podrhtava – Preminuli Roze Požega i Ivan Bogut

4 sij

Tumačeći evanđelje Papa Franjo istakao je da je Isus postao tijelo da bi uzeo u potpunosti našu ljudsku uvjetovanost u svoj njenoj slabosti i krhkosti. Zatim je spomenuo one koji su u poteškoćama, koji su bolesni, nezaposleni podsjećajući da smo uvijek u napasti da mislimo samo na vlastite interese i na zadovoljenje vlastitih potreba.

Jutros u 4.20 sati seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 2 kilometra sjeveroistočno od Petrinje – javlja seizmološka služba. Magnituda potresa iznosila je 3.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V stupnja EMS ljestvice. U 7.49 sati novo jače podrhtavanje tla osjetilo se u središnjoj Hrvatskoj. Kako je izvijestila Seizmološka služba Hrvatske potres je bio jačine 4.2 prema Richteru. Ne vidi se kraj patnjama ljudi na pogođenom području. Utješno je što s njima suosjeća čitava Hrvatska i to ne samo riječima nego i konkretnom podrškom.

Pomoć ne prestaje stizati…

Razoren dom za starije u Maloj Gorici kod Petrinje – Dva razorna potresa koja su pogodila Petrinju i okolicu teško su oštetila i starački dom koji vodi Zaklada biskup Josip Lang. Langov dom u Maloj Gorici udaljen je samo nekoliko kilometara od epicentra strašnog potresa. Pater Mijo Nikić zajedno s radnicima doma je nakon potresa počeo izvlačiti stare i nemoćne osobe. Njegov apel koji se širi Facebookom prenosimo u cijelosti. Fotografije porušenog doma su u nastavku teksta.

“U času onog najrazornijeg potresa 29. prosinca 2020. nalazio sam se na drugom katu Langova doma. Odmah sam počeo s našim radnicima izvlačiti naše stare i nemoćne osobe od kojih su mnogi bili nepokretni. Bogu hvala, uspjeli smo ih sve iznijeti neozlijeđene. Zvali smo tada rodbinu naših korisnika i polovicu njih su odvezli njihova djeca i prijatelji. Deset korisnika smo smjestili u dva staračka doma u Velikoj Gorici.” -svjedoči pater Nikić.

Posljedice potresa u domu za starije u Maloj Gorici kod Petrinje

U Slunju danas oko 10 sati

Nabujala Korana (kod Rastoka): strahujemo za ljude nizvodno od Korane i Kupe

U Rastokama silna voda Slunjčice stvara bujne slapove koji se uz šum ulijevaju u Koranu

                        

Preminula je okrijepljena svetim sakramentima u 91. godini života ROZE POŽEGA iz D. Nikšića. Pogreb u utorak 5. siječnja  na groblju Nikšić. Za njom žale  sin Željko, kćerke Suzana i Nada s obiteljima, rodbina

Preminuo je 21.11.2020. u 59. godini života u Kanadi IVAN BOGUT iz D. Taborišta. Njegovi posmrtni ostaci dopremljeni su u domovinu. Pogreb 05.01.2021. na groblju u Slunju. Za njim žali mati Jelena, sestra Tonka s obitelji, brat Josip s obitelji, rodbina 

Ivan Bogut (1962-2020)