Tmurno i kišovito – Danas tri sprovoda

8 sij

Jutros je tmurno, vlažno i kišovito. Dok živimo u svojim toplim kućama sjećamo se naše braće u postradalom području oko Petrinje i Gline. Odmah je progovorila solidarnost i ovi dragi ljudi nisu osjetili da su napušteni. A to je bilo najvažnije. Lakše se nesreća podnese kad je netko s nama i pruža nam ruku. Pomoć se sada specijalizira: stvaraju se kratkoročni uvjeti za život  dok se ne obnove kuće za dostojno stanovanje.

Danas skidanje metalne kape na zvoniku sisačke katedrale koja je teška 15 tona. Najprije skidanje križa a onda ostale konstrukcije. To je veliki izazov za vatrogasce.

 

Jutros na Slunjčici

Jutros smo snimili ovu čaplju koja traži doručak uz Slunjčicu

 Danas tri sprovoda – Danas je u Slunju pogreb Nikole Cindrića iz Malog Vukovića na slunjskom groblju koji je preminuo u 79. godini života.

Preminuo je u 93. godini života ZVONIMIR ŽIVČIĆ iz Cetinskog Varoša 3. Pogreb iz mrtvačnice u Cetingradu a pokop na groblju Sadikovac. Za njim žale sin Milan, kćeri  Jelena i Dragica, zetovi Mate i Mile, unučad i praunučad   

U Cvitoviću je pogreb danas Miroslava Mateše koji  je preminuo u 90. godini života. Miroslav /Slavo/ otac je poznatog sina Ivana i poznatijeg unuka Ante. Za njim žale supruga Marija, sin Ivan, unuk Ante, rodbina .