Sibirska zima? – Štete od potresa nemaju kraja

11 sij

Jutros smo se probudili i dočekali novi dan. Snijeg nošen burom obukao je u bjelinu krovove kuća, njive i polja u našem kraju. Misli su nam neprestano s ljudima na Banovini koji spavaju u kontejnerima, poluotvorenih očiju jer tlo neprestano podrhtava. Jučer je skinuto krovište sa zvonika katedrale u Sisku koje je prijetilo padom. Možemo li se mi radovati zimskim radostima dok naša braća drhte u privremenim skloništima? Istina, nije izostala pomoć vlade, udruga i pojedinaca. Pokazalo se široko srce našeg naroda. Ali, problemi se ne mogu riješiti preko noći. Treba izdržati zimu. Na proljeće krenut će obnova.

Crkva u Rečici neupotrebljiva – Potres je nanio štete ne samo u sisačko-moslavačkoj županiji nego i šire. Doznajemo da je stradala župna crkva sv. Ivana Krstitelja u Rečici. Nakon što ju je pregledao tim statičara proglasio ju je privremeno neupotrebljivom. Radit će se dodatna vještačenja ali na prvi pogled pukototine na vijencu daju do znanje da je pristup opasan.

U Slunju život teče. Ceste su doduše prohodne ali putuju samo oni koji moraju. Lako je zapeti automobilom na sporednim putevima. Snijeg je mokar. U to smo se uvjerili kad smo jutros posjetili jednu obitelj. Trebalo je pješačiti, automobil je beskoristan. Ipak susret u ovakvim uvjetima ima svoju draž. Popiti kavu u toplom domu nakon pješačenja i blagoslova više je nego ugodno.

Automobil ne pomaže; treba se pouzdati u svoje noge!

                        

Preminula je u 86. godini života JELENA SALOPEK r. Matanić iz D. Furjana. Pogreb na groblju Lađevac 12.01.2021. u 14n sati. Za njom žale sinovi Marko(Ranko), Ivica. kćer Ankica, unučad Stipe, Ivan, Jelena i Marija, rodbina

Preminula je u 82. godini života ANKA MAGDIĆ r. Vuković iz G. Taborišta 11. Pogreb u utorak 12.01.2021. u 13 sati na slunjskom groblju. Za njom žali suprug Jure, sinovi Ivica, Željko, Josip i Tomislav, kćerka Katica, zet Vinko, snahe Irena, Višnja, Đurđica i Dubravka, unučad i praunučad te rodbina