Blagoslov kuća u Malom Vukoviću

20 sij

Danas od 9 sati počinje blagoslov kuća u naselju Mali Vuković. Pri povratku posjetit ćemo obitelji u G. Taborištu (do cestarske kuće). Dakako, posjetit ćemo obitelji koje to žele, dočekaju nas pred kućom ili prijave telefonom.

Jutros su nas iznenadile neobične boje  pri izlasku sunca

Jutros smo u slunjskoj crkvi slavili misu za biskupa Bogovića: 30. dan od njegova ukopa

Naselje Mali Vuković  proteže se uz cestu od Slunja prema Cetingradu. Kuće su nepravilno razbacane što ima svoju ljepotu. Jutros u 9 sati krenusmo u obilazak ili kako to obično kažemo blagoslov kuća. Prva obitelj Nakić. U velikoj kući jedna osoba; djeca se rasula, muž preminuo.  Obitelji Stipetić. Skrećemo prema zaseoku sa sedam obitelji: Vlašić, Kampić, Cindrić. Puše jugo, toplo je ali bolje nam odgovara burovito vrijeme. Nakon obitelji Živčić idemo na Golubovo brdo. Ovo nije službeni naziv ali u okolici je tako poznato. Posjećujemo četiri obitelji u kojima živi sedam članova. Ljudi su ljubazni. Nastavljamo opet uz glavnu cestu. Slijede obitelji Stipetić, Kampić, Moćan, Živčić, Kuterovac, Cindrić, Turkalj, Bogović…Vraćamo se prema Slunju: u G. Taborištu posjećujemo nekoliko obitelji Turkalj i završavamo kod obitelji Moćan-Cindrić. Tek je 14 sati a mi smo ispunili plan. Nismo se dugo zadržavali jer to nije razborito u ovim neprilikama. Kod kuće zatičemo vlč. Stanka /Cetingrad/ i vlč. Šimu /Cvitović/. Vlč, Stanko je obišao kuće u svojoj župi Cetingrad a vlč. Šimo nakon prekida uskoro nastavlja blagoslov u župama Cvitović i Lađevac.

Kod obitelji Turkalj

Ima nekoliko obitelji s prezimenom Vlašić

Kod obitelj Cindrić

U 90. godini raduje se novom danu

Prezime Turkalj je dosta zastupljeno u slunjskom kraju

Zaposlen u velikoj firmi ali radi kod kuće online

Malena nam je izmolila molitvu anđelu čuvaru koju moli svaku večer

Današnji dan bit će zapamćen i po zakletvi koju je položio 46. američki predsjednik  Joe Biden koji je pozvao sve Amerikance da mu pomognu da ujedini zemlju.