Posjetili smo 35 obitelji u G. Taborištu

21 sij

Danas je skromni sajam u Slunju, sjena onih sajmova koji su četvrtkom okupljali mnoštvo ljudi. Koronavirus čini svoje. Jugo je otopio snijeg i natprosječno je toplo za ovo doba godine…

Danas je sajam u Slunju…

Posjetili smo 35 obitelji u G. Taborištu – Danas smo najavili pohod obitelji u slunjskom naselju G. Taborište. Ovo se naselje proteže oko nekadašnje RIZ-ove tvornice. Krenusmo u 9 sati. Obitelji su informirane. Prva obitelj Jurčević pa Poljak, nekoliko obitelji Piršić pa Lukač. Ponegdje nas dočeka po jedan član obitelji a negdje su svi na okupu. Djeca su uglavnom u školi. Ipak Paola je uspjela nakon par sati nastave pridružiti se i uzeti fotoaparat u ruke. Ponegdje zabilježimo neke detalje. Posjećujemo samo one koji su to izričito zatražili, dočekali nas pred kućom ili zamolili susjede da ih ne izostavimo.  Kod obitelji Čop bogata zakuska. Mnogi nude piće, kavu…Svuda se primijeti da je koronavirus promijenio ili mijenja način života. Postali smo oprezni i odgovorni jedni prema drugima. Ova nas je pošast naučila koliko smo ovisni jedni o drugima. U 15 sati smo u zadnjim kućama u naselju Strmac odakle puca divan pogled na Rastoke i Slunj. Posjetili smo 35 obitelji, doživjeli ljudsku dobrotu i otvoreno srce.

Kod obitelji Čop

Poznato prezime Radočaj

Obitelj Radočaj

Pogled na Rastoke

Naši su biskupi na zasjedanju BK u Zagrebu u radnom dijelu razmotrili pitanje pandemije bolesti COVID-19 i njenog utjecaja na život i djelovanje Crkve i širi društveni kontekst. U tu ih je temu uveo doc. dr. sc. prim. Rok Čivljak izlaganjem na temu „Vjernik pred izazovima COVIDA-19“. Uslijedio je prikaz stanja u našoj Crkvi uzrokovanog pandemijom koje je priredio bjelovarsko križevački biskup Vjekoslav Huzjak. Raspravljali su i o posljedicama potresa.