Danas na Ivšić brdu – Nožem na susjeda

5 velj

Danas blagoslov obitelji na Ivšić brdu, u ulicama Knezova Blagajskih i Prilz Narti (Slunj). I dalje se nastavlja toplo vrijeme, bez kiše. Ivšić brdo najviše je slunjsko naselje. Ima tu prezimena Ivšić, Gračan…Spuštamo se u malu uličici V. Karasa i Knezova Blagajskih. Uglavnom nas domaćini čekaju pred kućom. Neki su još na poslu. Pridružili su se nakon završetka škole Niko i Mihael. Spustili smo se u malu uličicu sa svega nekoliko obitelji koja nosi naziv Prilaz Narti. Oko 14 sati blagoslovili smo kući s prezimenom Lalić. Danas smo blagoslovili 30 obitelji. Time je redoviti pohod obitelji završen. Ostaju još oni koji su ili odgodili ili su bili spriječeni. Zahvaljujemo na kraju svima koji su otvorili vrata za Božji blagoslov u ovim vremenima, zahvaljujemo na srdačnom dočeku, zahvalni smo što smo mogli s tolikima podijeliti našu nadu, ljubav i zajedništvo u Kristu…

 

Blagoslovi Bože naše domove da u njima bude zdravlje, pobjedna  krepost, poniznost, blagost, dobrota, strpljivost, opraštanje, zahvaljivanje Bogu Ocu, Sinu i Duhu Svetomu. Nek ovaj blagoslov ostane u našim domovima i onima koji u njima prebivaju!

Nožem na susjeda – Doznajemo da je ovih dana 52-godinja žena u Tounju nožem nasrnula na susjeda istih godina i zadala mu ubodom nožem tešku i za život opasnu povredu. Zvuči nevjerojatno ali pokušavamo dokučiti ovu nemilu scenu. Postavljamo mnoga pitanje. Sirota će žena provesti određeno vrijeme u pritvoru i zatvoru. U vremenu koronakrize, maski, izolacije neki puknu. Kasnije se kaju za svoju nesmotrenost. Dobro bi bilo u ovakvim vremenima nalaziti u sebi duhovnu snagu. Oni koji mogu moliti na dobrom su putu da pobijede u sebi gorčinu, bijes pa i depresije. Čovjek koji moli živi i svjedoči nadu. On živi onkraj umiranja iako živi u svijetu smrti. Naime, Kristov križ baca svjetlo preko granica smrti. Smrt na križu nije zadnja riječ nego se preko nje zrcali život u svojoj nepobjedivosti. Nije li ova kriza, pandemija, prilika da pročistimo svoju vjeru, da otkrijemo da smo djeca ljubavi Božje, posebno kad patimo. Pokušajmo jednostavno moliti, razgovarati s Kristom koji je s nama u našim križevima.