Nakon nedjelje koja je vrhunac tjedna – Hladnoća ne popušta – Preminuo Zdravko Pavlešić

15 velj

Svi mi nosimo rane na duši. Netko iz djetinjstva vuče traume. Doživjeli smo nepravde od bližnjih i nepoznatih. Grube kritike s dozom sarkazma ostavile su rane u našoj psihi. S njima živimo. Možemo li se osloboditi tih tereta? Vjernici u bogoštovlju, u nedjeljnoj euharistiji, liječe rane. U ozračju smirenosti i vjere u Božju ljubav vjernik se oslobađa, napaja se na izvoru ljubavi koja čudesno kola njegovom bićem. Zamislimo bistri izvor i žednog putnika: Božja ljubav može jedino utažiti našu duhovnu žeđ. Jednostavno naše duševne rane nestaju pred snagom ljubavi. Badava je govoriti o mraku ili protiv mraka satima: govor ne pomaže u rastjerivanju mraka. Treba upaliti makar malo svjetlo. Jučerašnji dan Gospodnji bila je privilegirana prilika za susret koji nas oslobađa. Jednostavno neki su tereti spali s naših ramena. Spoznaja da me Bog voli i sa mojim slabostima, sa mojim padovima, da mi ne okreće leđa. Zašto nekima smeta ako pojedinac na odgovornom položaju u društvu, vrsni športaš, pjevač stane među Božji narod da doživi Božju blizinu? Takav ne smije javno progovoriti i dati svjedočanstvo o svom vjerničkom stavu. Ovaj jad i javni bijes ima korijen u đavolskoj težnji da čovjeka ostavi samog, da ga izolira i prepusti samouništenju. “Ništa nas ne može rastaviti od ljubavi Božje: ni smrt, ni život, ni sadašnjost ni budućnost, ni dubina ni visina ni ikoji drugi stvor” – poručuje sv. Pavao koji je svoje rane, frustracije, promašaje izliječio na Isusovim ranama, dokazu beskrajne ljubavi.

Jutros je u Slunju posve vedro ali vrlo hladno: minus osam stupnjeva. Na Plitvicama je čak bilo minus 12. Posve je mirno pa se iz sata u sat temperatura diže. Podaren nam je ugodan sunčani dan sa čistim zrakom…

Lijepi sunčani dan

Kava iz kafića od danas se pije vani

 

                    

Iznenada je preminuo u 58. godini života ZDRAVKO PAVLEŠIĆ iz Slunja, otac dvoje djece, ravnatelj šumarije Cetingrad. Bio je i član župskog pastoralnog vijeća. Pozlilo mu je kad je krenuo na posao i preminuo u Domu zdravlja Slunj. Njegov odlazak pogodio je čitav slunjski kraj a najviše njegove najbliže. Pogreb u utorak 16.02.2021. u 15 sati na slunjskom groblju. Za njim žale roditelji mati Roze, otac Mate, sinovi Mate i Josip, snaha Ivana, supruga Snježana, sestre Marijana i Mirna s obiteljima, prijatelji i djelatnici šumarije, rodbina. Pokoj vječni daruj mu Gospodine a njegove bližnje utješi vjerom u uskrsnuće i život vječni.. 

Zdravko Pavlešić (1963-2021)