58. vojno hodočašće u Lourdes – Kiša i magla

12 svi

Vojno hodočašće u Loutdes – Više od 15.000 sudionika iz 40 nacija očekuje se od 19. do 23. svibnja na 58. međunarodnom vojnom hodočašžu u Lourdesu. Iz Austrije će sudjelovati oko 500 vojnika u ovom hodočašću u francusko Marijino svetište. „Iskustvo zajedništva među vojnicima koje nadilazi granice nacija i jezika, svaki je put nešto izvanredno“ kaže austrijski vojni biskup Werner Freistetter. Iz Hrvatske redovito hodočaste predstavnici Hrvatske vojske koji pobuđuju posebnu pažnju i simpatije.

120516c

Vjeroučiteljica Andreja s djecom danas u crkvi (6. razred)

120516d

Danas bez kišobrana nikuda (pa tako ni u crkvu)

Danas u sklopu Tjedna Crvenog križa u Slunju u gradskom parku od 9.30 do 12 sati lepršavi program u kojem sudjeluju djeca, vatrogasci, policija…Nažalost jutros je kišovito i tamni su se oblaci nadvili na slunjski kraj pa će program biti prilagođen prilikama. Sajam, koji se održava svakog četvrtka, također je prilagođen kišovitom danu.

120516b

Kiša, tmurno, magla …kao u jesen

 Slunj: krađa bakra – Štura vijest PU karlovačke kaže da je “u razdoblju od 6. do 10. svibnja nepoznati počinitelj provalio u skladišni prostor tvrtke u Slunju te otuđio bakrene dijelove transformatora. Materijalna šteta veća je od 95.000 kuna”. Očito radi se o sakupljačima sekundarnih sirovina. Takvi su pokrali bakarne žljebova na grobljanskoj kapeli sv. Magdalene u Slunju. Uz hvalevrijedni posao koji ovi ljudi rade skupljajući odbačene rbine, njima je jednako privlačan i materijal ugrađen u kuće ili uskladišten bez nadzora.

Kod Poljanka stradao austrijski bračni par – U petak u 18.15 sati, na dijelu državne ceste broj 42 kod mjesta Poljanak, općina Plitvička Jezera, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Prometna nesreća se dogodila kada je 40-godišnji austrijski državljanin upravljajući motociklom austrijske nacionalne oznake, iz smjera Saborskog u smjeru Slunja, uslijed neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad motociklom i sletio u van kolnika. Vozač je teško ozlijeđen, dok je 36-godišnja putnica (austrijska državljanka), zadobila lake tjelesne ozljede.