S maskama i u korizmu – Pokopan Zdravko Pavlešić

16 velj

Danas bi trebale završiti ludosti poznate kao maškare, poklade, fašnik… Ove smo godine svi morali staviti maske na lice tako da su maškare izgubile svoje svoju maštovitost. Maska na licu nas štiti od zaraze: da mi ne zarazimo druge ili drugi nas. One su ovaj put u službi očuvanja zdravlja. Morat ćemo s njima ući i u korizmeno razdoblje. One su postale oblik pokore.

Korizma, koja počinje sutra na Čistu srijedu obredom pepelanja, spada u “jako” vrijeme liturgijske godine. Na početku se nalazi izvješće o Isusovim kušnjama: slava, moć i bogatstvo mogu nas zarobiti. Isus je odlučno odbio sve tri napasti i pokazao put u slobodu djece Božje. U korizmi se i mi pokušavamo osloboditi idola koji su nas zarobili. Svatko će učiniti napor da otkrije i odbaci svoje ovisnosti. Otkažimo stalno gledanje u mobitel, društvene mereže…Pročitajmo radije dobru knjigu koja će nam  nahraniti dušu duhovnom hranom… Za početak!

Vatrogasci su jutros u Slunju intervenirali na krovu zgrade “socijalnog”: dimnjak je prijetio da se sruši na ulaz u zgradu pa ga je trebalo ukloniti.

Danas pokopan Zdravko Pavlešić

Danas u 15 sati na slunjskom je groblju pokopan uz velik broj  svojih najbližih, prijatelja, kolega s posla i uz vojne počasti Zdravko Pavlešić. Pred mrtvačnicom su se oprostili od njega kolega s posla i dogradonačelnik Požega emotivnim riječima. Zdravko je bio u naponu snage kad se od njega očekivalo još puno. Smrt je to prekinula. Isus je dao odgovor na našu smrt svojim uskrsnućem: tvojim se vjernima život mijenja a ne oduzima…Uz župnika u pogrebu su sudjelovali vlč. Stanko Smiljanić (župnik u Cetingradu) i vlč. Šime Božić (župnik u Cvitoviću-Lađevcu).  Nakon pogreba slavljena je misa zadušnica u župnoj crkvi, najljepše što možemo učiniti za pokojnika. Danas je u Slunju lijepi sunčani dan ali i tuga u srcima mnogih koji su poznavali Zdravka.