Bog vjeran ostaje – Preminula legendarna teta Roze

21 velj

Bog se nikada ne odriče svoje djece. On održava svoj savez i ostaje vjeran pa i onda kad je čovjek nevjeran. Njegova smo djeca i onda kad mu okrenemo leđa. U korizmi obnavljamo naše savezništvo s Bogom. A u tome prednjači Krist koji je u pustinji 40 dana postio i molio. Prošao je kroz kušnje kroz koje i mi prolazimo. “Tebi ću dati  svu ovu vlast i slavu njihovu jer meni je dana i komu hoću dajem je” – ponudio je đavao Isusu. Svijet je pod utjecajem zloga. A Isus je došao da nas oslobodi đavolskog utjecaja. On odbija napast đavolske moći, odbija bogatstvo i ljudsku slavu. On nas pomiruje s Bogom i vraća u njegovo savezništvo. A ove tri temeljne napasti – slava, bogatstvo i moć – čovjeka mogu zarobiti. Đavao će koristiti i ljudsku patnju da čovjeka odvrati od Boga. On ne trpi ali manipulira ljudskom patnjom. Krist uzima i našu patnju. On ljubi do boli čovjeka. Zato je uzeo križ i umiranje iz ljubavi da čovjeka spasi. Đavolska je moć skršena na križu: ljubav je pobijedila. U korizmi pročišćavamo našu vezu s Kristom, odričemo se naših ovisnosti. Korizma nije vrije muke, odricanja, trpljenja nego oslobađanja. Korizma je u biti vrijeme radosno jer se oslobađamo mraka, tereta i ulazimo u slobodu djece Božje.

Jutarnja misa u Slunju: oni koji nisu pristupili obredu pepelanja  na Čistu srijedu mogli su to učiniti i danas

U 11 sati u Slunju

U Blagaju nakon mise u 14 sati

Blizu 2 i pol milijuna umrlo od coronavirusa – Prema France Pressu od korona virusa u svijetu je umrlo više od 2,46 milijuna ljudi a zaraženo je više od 111 milijuna. Po broju umrlih Sjedinjene Države drže prvo mjesto sa 497.648, slijedi Brazil s 245.977 te Meksiko sa 179.797 umrlih.

Preminula legendarna teta Roze iz Kamenice – Doznajemo da je u 87. godini života preminula legendarna ROZE MILETIĆ iz Kamenice (Tounj) poznata kao teta Roza. U  domovinskom ratu bila je podrška braniteljima na prvoj crti. O njoj se pročulo po navodnom zarobljavanju neprijateljskog tenka i spašavanju neprijateljskog pilota. Njezina je kćerka Marijana časna sestra (milosrdnica). Pogreb tete Roze (rođene u Rastokama) je u pon. 22.02.2021. u 15 sati na groblju u Kamenici.   

Slikovni rezultat za teta Roza