Država u kojoj nema korone – Nastavlja se sunčano vrijeme

24 velj

Koronavirus je obišao našu planetu i ostavio najmanje 1.073.824 žrtava. Prema službenim brojkama zaraženo je više od 37,2 milijuna ljudi od kojih je ozdravilo 25.763.900. Nakon Sjedinjenih Država (pola milijuna), najviše žrtava ima Brazil, njih 150.198, a slijede Indija sa 108.334, Meksiko 83.642 te Velika Britanija 42.850…Ipak, ima jedna zemlja u kojoj nema zaraženih ni umrlih od koronavirusa! Radi se o maloj pacifičkoj otočnoj zemlji koja se zove Republika Palau. Smještena na nekoliko otočića na Tihom oceanu broji 18.000 stanovnika. Ovamo koronavirus nije stigao. Međutim ova mala zemlja nosi još jedan rekord: cijepila je sve svoje stanovništvo! Dakako, nisu bili primorani ali im je predloženo da je to dobro učiniti zbog sebe i drugih. Na jednoj strani vodeća ekonomska sila na svijetu ima najviše umrlih a jedna mala država nema niti zaraženih niti umrlih od korone.

Jutros je također vedro kao i proteklih dana i pred nama je još jedan divni sunčani dan. Nastavlja se ugodno vrijeme i iznad prosjeka toplo.

Obustava radova u Rastokama – Doznajemo da je Grad Slunj raskinuo ugovor s firmom Apex-ing d. o.o. s kojom je sklopljen ugovor o rekonstrukciji mosta sv. Ivana, izgradnji novog mosta preko Korane kao i dijela šetnice oko Rastoka. Razlog raskida je nepoštivanje sklopljenog ugovora. Po okončanju spora moći će novi izvođač radova nastaviti započete radove. Turistička sezona je na vidiku a radovi nisu dovršeni. Nedostatak javnog natječaja je u tome što se jave s najnižom ponudom neozbiljni izvođači. Ipak, izvođač s dobrim referencama, makar i skuplji, bolje je rješenje nego gubljenje vremena sa sumnjivim izvođačima – komentiraju ljudi. Bar bi most sv. Ivana trebao prije turističke sezone biti u uporabi.