Promjena vremena –

27 velj

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 505 novih slučajeva koronavirusa pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3.046. Među njima je 780 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 73 pacijenta. U protekla 24 sata oporavilo se 378 osoba, a testirano je njih 5.071.

Najavljeno je ublažavanje mjera: terase kafića moći će primati goste uz poštivanje socijalne distance. Polagano se pripremamo za proljeće i ljeto. Drastični pad gospodarskih aktivnosti zbog korone ima za posljedicu sve prazniju državnu blagajnu. Vlada mora birati između zdravlja građana i poticanja gospodarstva. To nije lako. Turizam je Hrvatskoj bio važni izvor prihoda. Tako bi trebalo biti i ovoga ljeta. Možemo samo sanjati godine kad su turisti preplavili obalu, otoke ali i unutrašnjost Hrvatske. Ipak, naša zemlja čeka marljive ruke. Poljoprivreda je bila i bit će u budućnosti važna grana privrede. Vidimo da cjepivo ne daju siromašnim narodima. Bogate su se zemlje cijepile. Tako će biti i s hranom. Svatko će sebe najprije podmiriti a višak će prodavati siromašnima.

Skidanje još jednog dimnjaka u Slunju: vatrogasci skidaju dimnjak u centru Slunja koji je prijetio urušavanjem

 

U kiosku se može dobiti i kava “za van” na automatu: to mnogi koriste i popiju kavu stojeći

Promjena vremena – Jutros se osjeća promjena vremena: u slunjskom je kraju oblačno. Ne pada još kiša ali može se očekivati. Nakon toliko sunčanih proljetnih dana morali smo očekivati promjenu