Počelo popuštanje mjera… – Preminula Vera Bogović

1 ožu

Jučer smo slavili drugu korizmenu nedjelju. Nedjelja kao vrhunac tjedna baca svjetlo na ostale dane. Križ koji nosimo za Isusom, nosimo ga u uskrsnoj vjeri. Inače je križ sam po sebi besmislen. Šok križa – iznenadne bolesti, gubitka drage osobe, gubitak posla…izgledaju na prvi pogled kao Božja kazna. Zašto baš meni to Bog dopušta – pitamo se u očaju. Onda se sjetimo Krista raspetog i zašutimo pred tajnom Božje ljubavi. A Isusov križ neodjeljiv je od uskrsnuća. Slijedimo ga u uskrsnoj vjeri…Mudrost križa ostaje izazov: nju učimo ne samo teoretski nego je živimo.

Danas otvorene terase kafića

Ostavili smo iza sebe mjesec veljaču koja je bila relativno topla i podsjećala nas je više na ožujak.  Prvi dan ožujka sunčan je i ugodan za izlazak u prirodu. Danas se otvaraju terase kafića što su mnogi jedva dočekali. Primijetili smo da ipak gosti traže terasu koja je sunčana. Popuštanje mjera treba biti oprezno i odgovorno…

Fotografija koja je obišla svijet: u azijskoj državi Miamar krvavi neredi zbog vojne hunte koja je srušila zakonitu vlast. Ova časna sestra kleči pred policijom i želi ih zaustaviti u nasilju protiv demonstranata. Među demonstrantima je 18 ubijenih i oko 30 ranjenih. Časna sestra zove se Ann Nu Thawng, članica je Zajednice misionarki sv. Franje Ksaverskog. Prosudite je li hrabra ili naivna. Je li dragi Isus bio naivan?

                  †

Preminula je u 74. godini života IVANKA (Vera) BOGOVIĆ r. Magdić iz Cerovca 87. Vera je vjenčana s Tomom Bogović 1965. Podigli su 11 djece. Godine 2015. proslavili su 50. godišnjicu braka u crkvi okruženi djecom i unučadi. Radovali su se djeci i unučadi. A imaju 27 unučadi. Doživljavali su ih kao dar. Pogreb u srijedu 03.03.2021. na groblju u Cerovcu u krugu obitelji. Za njom žale suprug Tomo, sinovi Mile, Ivan, Tomica, Josip, Nikica, Vlado s obiteljima, kćerke Mirjana, Ankica, Roze, Zora, Josipa s obiteljima, 27 unučadi, rodbina, prijatelji. Ovoj dragoj, jednostavnoj i hrabroj majci, podari Gospodine vječnu nagradu!

Vera Bogović (1947-2021)