Papa sutra u Erbilu – Večeras misa u Slunju

6 ožu

Papa Franjo u nedjelju popodne slavi misu s oko 10.000 vjernika na stadionu krudskog grada Erbila. To će biti vrhunac papinog posjeta Iraku. Prije toga papa će posjetiti grad Mossul koji je nekoć bio uporište „Islamske držsve“. U planu je i posjet kršćanskom gradu Karakosch.

Irak uvodi slavlje državnog praznika na uspomenu na papin posjet Iraku. Spomendan bi se slavio 6. ožujka i podsjećao bi na povijesni susret Pape sa šiitskim glavnim ajatolahom Ali al-Sistani-jem.

U Slunju je večeras slavljena misa u 17 sati. Ovom misom počinje slavlje Dana Gospodnjeg. A nedjelja kao dan Gospodnji dala je europskoj civilizaciji duhovnu dimenziju. Nedjelja je davala i daje osobnu i kolektivnu orijentaciju. Bez nedjelje čovjekov je rad besmislen, on postaje Sizifov posao, služenje kumirima. A nedjeljom vjernik doživljava da je dijete Božje: tu prestaje svaki trgovački odnos. Kršćanin ispovijeda svoju vjeru u uskrsnuće tijela kad ga smrt razruši. Odnos s Ocem nebeskim u vjeri i ljubavi jamstvo je uskrsnuća tijela.  Zato je misa i predokus  vječnosti… 

Pričest

Jutrošnji snimak u župskom vrtu