Budite ponosne na ono što jeste – Preminuo Nikola Grdić

8 ožu

“Nama ženama čestitam i želim da budemo uvijek ponosne na ono što jesmo” – kaže jedna uspješna žena. Međunarodni dan žena prilika je da obratimo pažnju ženama, majkama koje drže “tri ćoška kuće”. U teškim životnim situacijama odrasli muškarac će nesvjesno uzdahnuti: “Majko moja”. Ne pad mu na pamet reći: “Ćaća moj”. Ova emocionalna vezanost uz majku-ženu može dobiti negativni predznak. Energija je ista ali može postati rušilačka. Tako će ljubomorni muž ustrijeliti ženu, majku njihove djece. Teško je doznati koliko je nasilja nad ženama u četiri zida stana. U kriznim situacijama, kao što je nezaposlenost, žene u postotku u većem broju dobivaju otkaz. Ali, o tome ne smijemo šutjeti. O tome treba govoriti, odgajati bar za toleranciju. Tolerancija je kad “trpim” drugačijeg i ne nanosim mu nepravdu. Ako ga ne volim bar ću biti tolerantan, neću mu nanijeti bol. Poštivat ću ga kao drugačijeg. Drugi korak je opraštanje i pomirenje. Nijedna zajednica pa tako ni bračna ne može opstati bez opraštanja. Po opraštanju energija prestaje biti rušilačka: počinje rasti ljubav koja “ne traži svoje”. Ako mržnja ruši onda ljubav gradi…

Jutros na terasi jednog kafića u Slunju

Danas je lijepi sunčani dan u slunjskom kraju. Jutros je bilo minus tri stupnja ali je sunce podiglo temperaturu. Na terasama kafića mogu se vidjeti ljubitelji kave  kako već od jutarnjih sati  ispijaju svoj  omiljeli napitak. 

Jutros Slunj suncem okupan

                       

Preminuo je u  72. godini života NIKOLA GRDIĆ iz D. Nikšića 16. Živio je sam u mirovini. Pogreb na groblju u Nikšiću 09.03.2021. u 15 sati. Za njim žale braća Janko, Jure i Tome, sestra Roza, nećaci s obiteljima, rodbina. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!

Nikola Grdić (1949-2021)