Danas Gospa Fatimska – Vrijeme promjenljivo – Nastavak tečaja za brak

13 svi

Danas je spomendan Gospe Fatimske, Gospa koja se časti u portugalskome gradiću Fatimi. Godine 1917. Marija se tu više puta ukazala djeci – Luciji, Franji i Jacinti. Pozvala ih je na molitvu i žrtvu za obraćenje grešnika i za mir u svijetu. A tada je u Europi bjesnio Drugi svjetski rat. Ukazanja su pratili i čudesni znaci. Franjo i Jacinta su umrli u dječjoj dobi, a Papa Ivan Pavao II ih je proglasio blaženima. Lucija je umrla kao karmelićanka 2005. godine. Gospa ju je poučavala kako proširiti pobožnost Bezgrješnom Srcu Marijinu.  Danas se Gospa Fatimska časti ne samo u Fatimi nego po cijelome svijetu.

130516a

Jutros je granulo sunce u slunjskom kraju a onda su se počeli navlačiti oblaci.

Drugi dan tečaja za brak – Večeras u 19 sati u župskoj dvorani u Slunju nastavak tečaja za brak. Večeras će mladencima govoriti gđa Ines Tomić, voditeljica savjetovališta za brak i majka četvero djece. U grupi je ovaj put 18 polaznika. Najveća grupa u svibnju bila je ona 2005. godine kad su u tečaju sudjelovala 54 polaznika.

Smetaju im zvona i djeca – Viši pokrajinski sud u Linzu odbio je tužbu jednog građanina koji je tužio Gospinu crkvu u Linzu zbog zvona na tornju. Otkucavanje satova u noći navodno mu ugrožava san a time i zdravlje…U Milanu su stanari jedne zgrade poveli spor s dječjim prihvatilištem jer da djeca „galame i remete im mir“. Jesu li Europi zvona i djeca teret? Vjernici se mogu okupljati i bez glasa zvona, ali su zvona i ure na zvoniku postali kulturolška vrijednost. Pjesnici su opjevali u pjesmama otkucavanje satova na zvonicima. Ako su Europi i djeca teret tko će te stare posluživati i dati im mirovinu? Slijepi egoizam završava u mraku bezumlja.

Večeras mogu poći u crkvu na krunicu i misu? Zašto ne!

Krađa u crkvi na Krasnom – Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom iz Zagreba zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe. Sumnjiči se da je u razdoblju od 3. do 16. travnja 2016. godine iz kutije za milodar u crkvi Majke Božje od Krasna otuđio novac. Nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.