Europa stari – Snijeg se otopio, promet normaliziran

15 ožu

U povodu 500. obljetnice kršćanstva na Filipinima papa Franjo u nedjelju je slavio misu u crkvi sv. Petra u Rimu. Na misi je bilo stotinjak Filipinaca koji žive u Rimu. Papa je istakao doprinos crkve na Filipinima općoj crkvi. A Filipini su treća katolička zemalja na svijetu po broju vjernika. Ova azijska zemlja na otocima broji 94 milijuna stanovnika. Ako Hrvatska mora uvoziti radnu snagu, a morat će, onda su Filipini šansa. Hrvatska bi morala voditi pametnu politiku uvoza radne snage. Europa stari i njoj treba mlada radna snaga. Njemačka bi trebala uvesti desetak milijuna radne snage u doglednoj budućnosti zato što naglo stari. Njima treba radna snaga za pomoć starijima! Naši su stariji govorili da su im djeca, između ostalog, jamstvo da će im netko pružiti čašu vode u starosti. Ako nemaju djece onda im treba doći netko iz Azije da im pruži čašu vode i zaklopi oči.

Snijeg koji je jučer popodne zabijelio naš kraj danas se otapa. Sunčano je i relativno toplo pa će snijega brzo nestati ali nije rečeno da nas ponovno neće  iznenaditi. Rascvjetale voćke i snijeg ne idu baš zajedno ali i to se događa…

Nogometaši Slunja danas su u Strmcu Samoborskom, u utakmici odgođenog 17. kola Četvrte lige Središte, pobijedili domaću momčad Save Strmec rezultatom 2:1 i zauzeli 8. mjesto na ljestvici od 18 ekipa. Slunjani imaju i utakmicu manje.

Njemačka, Italija i Francuska odlučile su danas  preventivno zaustaviti primjenu cjepiva AstraZeneca nakon što su provjerili slučajeve koji su se pojavili zbog problema s cirkulacijom (tromoza) otkrivenih kod nedavno cijepljenih osoba. .