Jutros snijeg u slunjskom kraju – Preminuli Roza Toplek r. Kos i Ivica Gračan

13 tra

Opet nas je snijeg iznenadio: jutros pada u slunjsko-plitvičkom kraju i podsjeća nas na božićno vrijeme. Istina, prognoze su najavile snijeg u gorju ali nismo očekivali u ovo doba godine da bi snijeg stvarao probleme. Ništa nas više ne smije iznenaditi. Neće se dugo zadržati jer su ipak duži dani i zemlja je relativno topla. Opet treba zimska oprema pogotovo u Gorskom Kotaru  i Lici.

Jutros u Slunju zimski ugođaj

Drugi udarac voćkama

Centar Slunja pust i prazan jutros

Zaređen za svećenika s leukemijom – Evo me” rekao je Livinius Esomchi Nnamami na svećeničkom ređenju u Rimu na Veliki Četvrtak ove godine. A iza ovog mladog čovjeka, Nigerijca, stoji trnovit put prema svećeništvu. Na njegovom putu prema svećeništvu iznenada se pojavila zapreka: obolio je od leukemije. Doputovao je u Italiju na liječenje. Pisao je papi koji je dozvolio njegovo ređenje. Zaređen je za svećenika unatoč opakoj bolesti. Sve je u Božjim rukama!

Il vescovo Libanori e, seduto di fronte, padre Livinius

Pater Livinius zaređen je za svećenika u hospiciju gdje se bori za život

62. zasjedanja Sabora HBK – U Zagrebu je 13. travnja započelo 62. redovito zasjedanje Sabora Hrvatske biskupske konferencije, koje će trajati do 14. travnja. Sabor je otvorio predsjednik HBK zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.

Danas su dva sprovoda na slunjskom groblju: Jelena Holjevac u 14.30 a zatim Hrvoje Obajdin. Oni koji imaju neka kronična oboljenja  koronavirus ih može lako svladati.

                    

Preminula je u 81. godini života ROZA TOPLEK r. Kos (rođena u Slunju, kći Adama i Bare Kos). Pokop u Ljubljani. Za njom žale  suprug Franjo, kćeri Željka i Barbara te rodbina. Misa za nju u slunjskoj crkvi u petak 16. travnja u 8 sati. Počivala u miru Božjem!

Preminuo je u 69. godini IVICA GRAČAN iz Slunja, V. Nazora 11. Pogreb u srijedu 14.04.2021. u 14 sati na slunjskom groblju. Za njim žali rodbina i prijatelji