Čisto srce stvori mi Bože! – Preminuli Tomislav Bunčić i Petar Prebeg

16 tra

U svakomu je od nas posijano zrno vjere. Isus je svaki put istakao nakon ozdravljenja: “Vjera te tvoja spasila!” Nažalost, naša je vjera prekrivena slojevima interesa koji ponekad graniče s ludošću. Vjera može biti zagušena našom trkom za slavom, uspjehom, bogatstvom…Prije ili kasnije doživimo razočaranja: neki se udare po glavi uz komentar “u što sam potrošio tolike godine”. Psalmista vapije: “Čisto srce stvori mi Bože i duh postojan obnovi u meni!” Čisto srce je sloboda od bilo kakvog robovanja. “Blago čistima srca oni će Boga gledati” jedno je od Isusovih blaženstava. Onaj tko ima čisto srce takav vidi Boga u njegovim stvorovima: u cvijetu, zalazu sunca, plavetnilu mora, u dobrim ljudima…Takav živi budućnost. Čistoća srca zahtjeva  gospodarenje nad strastima. Isus je imao čisto srce, zapravo on je sama čistoća. Zato se s njim družimo, hranimo se njegovim riječima. Čistoća srca jedino može održati brak i obitelj u divnom zajedništvu i rastu. Nije lako održati i rasti u čistoći srca. Izloženi smo tolikim opasnostima, kušnjama…Pomaže nam molitva. Najizvrsnija molitva je nedjeljna euharistija: druženje s Kristom uskrslim.

[

Čisto srce stvori mi Bože

Danas je u Slunju uglavnom sunčano

U našem vrtu danas

Papa Benedikt XVI proslavio 94. rođendan – Papa emeritus Bendikt XVI u petak 16. travnja navršio je 94 godine. Ovo je prvi rođendan koji je slavio bez brata Georga koji je preminuo 1. srpnja 2020. Živi u samostanu Mater ecclesiae unutar Vatikana.

Časna sestra zaustavila vojsku – Časna sestra Ann Rose Nu Tawng  zadivila je svijet hrabrošću: klekla je pred vojsku i molila: “Ubijte mene ali ne narod”. Vijesti o represiji vojne hunte nad narodom Burme (Mijanmar) svakodnevno obilaze svijet. Sestra Nu Tawng poziva u pomoć sve  kršćane na svijetu.

                      

Preminuo je u 93. godini života TOMISLAV BUNČIĆ iz Marindolskog Brda 134. Pogreb u petak 16.02.2021. u 14.30 sati na groblju u Cvitoviću. Za njim žale kćerke Nevenka i Mira, zetovi Vlado i Rude, unučad Gabrijela, Tomislav, Paulina s obitelji

Preminuo je u nadi uskrsnuća  u 67. godini života PETAR PREBEG  iz Rakovice. Pogreb 17.04.2021. na rakovačkom groblju. Za njim žale  kćer Ivana, sin Ivan sa suprugom, brat Mile s obitelji, sestra Ana, Ivanka, Đurđa, Marija s obitelji, rodbina