Blago mirotvorcima – Divan svibanjski dan – Preminuo Slavko Cindrić (57)

11 svi

Mir i pomirenje uvijek su mogući. „Blago mirotvorcima – oni će se sinovima Božjim zvati“ – jamči Isus. U većinski muslimanskoj zemlji Pakistanu, u Pundžabu, nakon napetosti između kršćanskog i muslimanskog osoblja u Institutu za mentalno zdravlje, vratio se mir, sloga i međusobno poštovanje. Medicinske sestre, muslimanski i kršćanski liječnici s bolničarima molili su zajedničku molitvu zahvalnosti kako bi se prekinule sedmodnevne napetosti između bolničkog osoblja. To javlja agenciji Fides Fr. James Channan OP, direktor “Mirovnog centra” u Lahoreu, nakon međureligijskih napetosti i nasilja koje su pogodile bolnicu u Lahoreu.

Ova mala vijest jedna je od onih koje nas ohrabre i potaknu da i mi unosimo mir i pomirenje u svoju sredinu. Napraviti razdor i svađu vrlo je lako ali pobijediti sebe, svoju oholost i prihvatiti drugačijeg znak je širine srca. Zar tako ne bi moglo i medicinsko osoblje u jednoj našoj bolnici u kojoj vlada napetost među osobljem?

Rascvjetali kesten pred slunjskom crkvom privukao je našu pažnju. Još jedan divni svibanjski dan u našem kraju kakav samo poželjeti možemo. Konačno nije potrebno zagrijavati prostorije.

Svaki put kad snimamo ovaj pogled na Slunj zastane nam dah: ovdje se isprepliću raskošna ljepota  koju je Bog ovdje utkao, prošlost s generacijama koje su ovdje ostavile svoje tragove i sadašnjost koja neumoljivo teče poput ove čarobne rijeke

 

                     

Preminuo je u 57. godini života SLAVKO CINDRIĆ  iz D. Kremena 122. Pogreb u srijedu 12.05.2021. u 14 sati na groblju u Cvitoviću. Za njim tuguju supruga Milka, sinovi Danijel i Tomislav, snaha Tina, mati Bare, unuke, sestre Ružica i Jelena, braća Nikola, Vinko i Nenad, rodbina