55. svjetski dan sredstava društvenih komunikacija – Roditeljski sastanci

16 svi

Povodom dana sredstava priopćavanja (15. svibnja) papa Franjo u poruci kaže: “Novinarstvo, kao prikaz stvarnosti, zahtijeva sposobnost da se ide tamo gdje nitko drugi ne ide: pokrenuti se i željeti vidjeti. Znatiželja, otvorenost i strast. Moramo zahvaliti hrabrosti i zalaganju tolikih profesionalaca – novinarâ, snimateljâ, montažerâ i redateljâ, koji se često u svom poslu izlažu velikim opasnostima – što danas, na primjer, znamo za teške situacije kroz koje prolaze progonjene manjine u različitim dijelovima svijeta; što su prokazana mnoga nasilja i nepravde počinjeni nad siromašnima i nad stvorenim svijetom; što se govori o mnogim zaboravljenim ratovima. Bio bi gubitak ne samo za informiranje nego za društvo u cjelini i za demokraciju kad bi tih glasova nestalo: osiromašenje za čovječanstvo”.

Sjetimo se danas svih onih koji s velikim zanosom pa i strašću nastoje raskrinkati manipulacije i laži. Hrabri novinari i djelatnici u medijima rade odgovorni posao. Često su puta izvrgnuti prijetnjama i opasnostima. Nažalost, ima i onih koji rade za novac i pišu po narudžbi. Njima nije stalo do istine.

Misa jutros u 8 sati u slunjskoj crkvi

Roditeljski sastanaci – Jutros je nakon mise u 8 sati u slunjskoj crkvi održan roditeljski sastanak s roditeljima prvopričesnika. Prvu Pričest slavimo 6. lipnja u 11 sati. Dan prije je sakrament pomirenja. S roditeljima smo dogovorili praktične stvari vezane uz Prvu Pričest u ovom vremenima kad smo suočeni s virusom.

Roditeljski sastanak s roditeljima prvopričesnika

Župa Slunj slavi Krizmu 20. lipnja u 11 sati. Danas je održan sastanak s roditeljima u vezi krizmanog slavlja. Odazvali su se svi roditelji. Na Krizmu se priprema 37 kandidata (osmi razredi). Ova mladost ulazi u život gdje ih čeka mnogo zamki. Vodi se rat za duše naše djece: “otac laži” razvija nove i nove metode kako bi zarobio i iskoristio mladost. On se predstavlja kao njihov prijatelj, zabrinut tobože za njihovu slobodu. U konačnici vodi ih u samodestrukciju. Krist nas jedino može povesti u slobodu djece Božje. To je put koji uključuje žrtvu. Hoće li naša mladost biti oboružana za bitke koje mora voditi s “ocem laži”? Sakrament Krizme daje potrebitu snagu ali samo ako ostanu u zajedništvu Božjeg naroda, crkve Kristove. Juda je napustio zajednicu, prvu crkvu i otišao u mrak. Njegova tragedija nije u tome što je sagriješio nego što se odvojio od zajednice crkve i nije tražio Božje milosrđe. Ostao je u svojoj pustoši, samodestrukciji.   Vjerujemo da će naša mladost ostati s Kristom i crkvom u životnoj borbi.

Sa roditeljskog sastanka nakon mise u 11 sati s roditeljima krizmanika

Župa Slunj priprema 37 kandidata za Krizmu: radi se isključivo o osmom razredu