Slavlje Presvetog Trojstva u Slunju – Dan državnosti – Drugi krug izbora

30 svi

Danas župa Slunj slavi Presveto Trojstvo kao svoga zaštitnika. Slavimo jedinstvo Oca, Sina i Duha Svetoga. Toliko puta činimo znak križa uz izgovaranje imena Presvetog Trojstva. Možda i ne mislimo na dubinu otajstva jedinstva u trojstvu u koje ulazimo po krštenju. Dok činimo znak križa potvrđujemo Božju ljubav na križu, vjerujemo u Božju ljubav koja nas oslobađa od naše grešnosti. To je nezasluženi dar. Naš Bog je zajednica u sebi, u tri osobe koje povezuje logika ljubavi.

Sa jutrošnje mise u 8 sati u slujskoj crkvi

Misa u 11 sati. Lijepi dan s povremenom naoblakom. Ljudi su popunili crkvu a dio ih je ostao pred crkvom. U prvim redovima se ističu krizmanici. Neki su u svetištu. Zbog korone moramo se malo “rastegnuti”.  Misu predvodi don Goran Antunović, župnik u Plaškom i Saborskom. Uz njega su vlč. Stanko Smiljanić župnik u Cetingradu i župnik-domaćin vlč. Mile Pecić. Od ministranata najustrajniji su Marija i brat joj Filip. Za orguljama vrijedna orguljašica gđa Anka Čuić. Zvuk orgulja daje misnom slavlju dodatnu ljepotu. Propovjednik nas približava Presvetom Trojstvu. Dragi Isus nam je otvorio put u Presveto Trojstvo. On nam nije govorio da zadovolji našu znatiželju nego nas je želio uvesti u život Boga Trojedinog. Krštenje je prvi korak… Narod je lijepo molio i pjevao. A to je najbolji način da se vinemo u otajstvo Presvetog Trojstva…

Nakon mise narod se nije dugo zadržavao pred crkvom. Danas je drugi krug izbora pa je trebalo posjetiti biračko mjesto.

Sa mise u 11 sati u Slunju

Sa mise u 11 sati

Danas je još večernja misa u 18 sati!

Dan hrvatske državnosti – Datum 30. svibnja proglašen je Danom hrvatske državnosti odlukom HDZ-ove saborske većine u ožujku 1991. godine, kada je postao i službenim državnim praznikom i neradnim danom. Simbolično, konstituiranjem Hrvatskoga sabora 30. svibnja 1990. godine započeo je proces osamostaljivanja Hrvatske te se taj datum uvriježio kao svojevrsna prekretnica na putu ka budućoj hrvatskoj neovisnosti.

Drugi krug izbora – Danas je drugi krug izbora. Općine, gradovi, županije koji nisu u prvom krugu izabrale nadpolovičnom većinom svoje gradonačelnike, načelnike ili župane to će učiniti danas. Karlovačka županija bira novu županicu odnosno župna. Dužnost nam je izići na izbore!