Uoči Tijelova – Sajam

2 lip

Uoči Tijelova osjeća se posebno raspoloženje. Tijelovo je i državni praznik. Dragi Isus ostaje s nama do konca svijeta. Ali, on nije zaključan u naše crkve. On je ušao u naš privatni i javni život, u naše radosti i tuge, u našu patnju i umiranje. Upravo zbog toga na Tijelovo želimo s njim proći našim trgovima i ulicama, u naš javni prostor.

Danas sajam u Slunju – Umjesto četvrtkom ovaj tjedan – zbog Tijelova – sajam se održava srijedom. Manji je nego obično ali se ipak održava. 

Svećenička nogometna reprezentacija – Zapela nam je za oko jedna zanimljivost. Kako prenosi Kathpress sutra na Tijelovo 3. lipnja zaigrat će nogomet austrijska svećenička reprezentacija protiv reprezentacije Austrije u 19 sati. Igra će se prilagoditi mjerama opreza u koronakrizi. U  Austriji ističu da ni korona-kriza nije umanjila oduševljenje nogometom pa i svećeničkom reprezentacijom. Nogomet je kolektivna igra i u nogometu se njeguje solidarnost. Talent pojedinca može se razvijati samo u igri s drugima. Zar nije tako i u našem životu?